TOP10: Egy magyar filmre kattantak rá a hazai nézők, egy zúzós akciófilm is a top10-ben (15. hét, 2024)

Ismét itt a csütörtök, ismét összegyűjtöttük, melyik filmekre voltatok a legtöbben kíváncsiak az elmúlt egy hétben. Az élen egy tavalyi magyar film végzett, amely a napokban debütált a Netflix kínálatában. Mögötte Amy Winehouse története és Gillian Anderson új filmje lett még dobogós.

Az élen ezúttal a Semmelweis végzett, amely tavaly nagyot ment a mozikban, mostantól viszont a Netflix előfizetői számára is elérhető. Mögötte a Back to Black lett a második, amely a tragikus sorsú énekesnő történetét meséli el. A harmadik helyen pedig az Interjú a herceggel végzett Gillian Andersonnal a főszerepben.

Mögöttük A könnymester legendája lett a negyedik legkeresettebb film, míg az ötödik helyen A gyilkos járat végzett, amely szintén most debütált a Netflixen. A hatodik legtöbbet keresett film A Majomember lett.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája is debütált a streamingen, így most hetedik legtöbbet keresett film volt, mögötte pedig az új A félelem bére lett a nyolcadik. A kilencedik helyen Dűne: Második rész futott be, illetve felfért még a tízes listára az Oscar-halmozó Szegény párák is.

#10

61 Szegény párák  (2023)

(14) (5)

romantikus | sci-fi

Mozikban | Disney+ | Telekom TVGO

Egy fiatal nőt, Bella Baxtert (Emma Stone) a hétköznapinak aligha nevezhető tudós, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) visszahozza az életbe. Baxter vezetésével Bella útra kel, hogy... több»

Yorgos Lanthimos új filmje elképesztő történet Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon, Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett.
#9

77 Dűne: Második rész  (2024)

(40) (14)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Mozikban

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.
#8

38 A félelem bére  (2024)

(5)

akció | dráma | kaland

Netflix

Egy halálos robbanás megakadályozása érdekében egy illegális crack csapatnak 24 órája van arra, hogy két teherautónyi nitroglicerinnel átvágjon egy veszélyekkel teli sivatagon. több»

Egy halálos robbanás megakadályozása érdekében egy illegális crack csapatnak 24 órája van arra, hogy két teherautónyi nitroglicerinnel átvágjon egy veszélyekkel teli sivatagon.
#7

akció | dráma | háborús | kaland | sci-fi | thriller

Netflix

Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysugarat jelenti a korábban nagyra becsült Snow család számára, akik a Capitoliumban dúló háborút követően jelentős hanyatlást éltek... több»

Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysége az egykor büszke Snow családnak, akik kegyvesztetté váltak a háború utáni Capitoliumban. Hogy pozícióját biztosítsa, vonakodva bár, de vállalja az elszegényedett 12. körzet kiválasztottja, Lucy Gray Baird mentorának szerepét. Miután Lucy Gray elbűvöli Panem közönségét, Snow meglátja a lehetőséget mindkettejük sorsának megváltoztatására. Összefog Lucy Grayjel, hogy az esélyeket kedvező irányba fordíthassa, és innentől kezdve csak egy hajszálon függ mindaz, amiért addig dolgozott. A jó és a rossz ösztönei viaskodnak benne, miközben versenyt fut az idővel – s a verseny végén, ha túléli, az is kiderül, hogy énekesmadár vagy kígyó válik belőle.
#6

76 A Majomember  (2024)

(7) (3)

akció | thriller

Mozikban

Dev Patel, aki az Oroszlán és a Gettómilliomos című filmekben nyújtott Oscar-jelölt szerepeiről ismert, egy lebilincselő akcióthrillerrel vág bele a rendezésbe. Patel a rendezés... több»

Az Oscar-jelölt Dev Patel (Oroszlán, Gettómilliomos) ezzel a lenyűgöző akcióthrillerrel mutatkozik be rendezőként, amellett, hogy ő alakítja a címszereplőt, aki bosszút akar állni anyja meggyilkolásáért a város korrupt vezetőin, akik szisztematikusan sanyargatják a szegényeket és a kiszolgáltatottakat. A filmet a majomfejű és majomfarkú Hanumán legendája ihlette, aki az erő és a bátorság megtestesítője. Patel alakítja a névtelen, csak kölyökként emlegetett fiatalembert, aki sanyarú életét egy titkos harcos klubban tengeti, ahol estéről estére gorillamaszkot viselve véresre vereti magát a népszerűbb harcosokkal. Sok esztendőn át fojtja el dühét, mígnem megtalálja a módját, hogyan furakodjon be a város bűnös elitjének tagjai közé. Amikor feltör benne egy gyermekkori trauma, rejtélyes módon megsebesült kezei szinte önálló életre kelve megtorló hadjáratba kezdenek azok ellen, akik mindent elvettek tőle… Az izgalmas és látványos harci és üldözős jelenetekkel megspékelt Majomember Patel eredeti története alapján készült, a forgatókönyvet pedig Paul Angunawela és John Collee (Kapitány és katona: a világ túlsó oldalán) közreműködésével írta.
#5

76 A gyilkos járat  (2022)

(40) (11)

akció | szatíra | thriller

HBO Max | Netflix | Telekom TVGO

Öt profi bérgyilkos néz szembe egymással egy száguldó vonaton, a kirakós részletei pedig lassan összeállnak, hiszen úgy tűnik, hogy mindannyian ugyanabban a küldetésben vesznek... több»

Aki egyszer a bűn útjára lép, az nem szállhat ki többet. Ladybug (Brad Pitt) megpróbálta letenni a fegyvert, és nem sikerült. Újabb megbízást kap titokzatos főnökétől (Sandra Bullock), és újra munkába kell állnia. Ezúttal egy aktatáskát kell megszereznie bármi áron. Mindegy hányan halnak meg érte. A táska az óránként több száz kilométeres sebességgel haladó japán szupervonaton utazik. Ladybug felszáll, egyszerű, tiszta munkára számít, és rájön, mennyire kellemetlen, ha nincs kiszállás. Mert a vonaton vannak még néhányan, akik a) a táskával b) vele c) valami egészen mással akarnak valamit, ami őrült, kiszámíthatatlan és kegyetlen. Bérgyilkosok, bosszúállók, simlisek és rablók küzdenek egymással először óvatosan azután egyre vadabbul. És nincs kiszállás. Mert a vonat száguld tovább.
#4

dráma | fantasy | romantikus

Netflix

A Sír falai között, az árvaházban, ahol Nica felnőtt, mindig is egy legenda keringett: a könnyek teremtőjéről, egy titokzatos mesteremberről, aki az emberek szívében lakozó... több»

A Sír falai között, az árvaházban, ahol Nica felnőtt, mindig is egy legenda keringett: a könnyek teremtőjéről, egy titokzatos mesteremberről, aki az emberek szívében lakozó összes félelem és szorongás megalkotásában bűnös. Tizenhét évesen azonban eljött az idő, hogy Nica maga mögött hagyja a tündérmeséket. Legnagyobb álma hamarosan valóra válik. Mr. és Mrs. Milligan megkezdik az örökbefogadási eljárást, és készen állnak arra, hogy megadják neki azt a családot, amire mindig is vágyott. Új otthonában azonban Nica nincs egyedül. Vele van Rigel, egy nyughatatlan és titokzatos árva, a világon az utolsó ember, akit Nica örökbefogadó testvérének szeretne, és aki szintén a Sírból kerül ki. Rigel intelligens, okos, úgy zongorázik, mint egy bűvös démon, és olyan szépséggel rendelkezik, amely képes elvarázsolni mindenkit, de angyali megjelenése sötét természetet takar. Bár Nicát és Rigelt a közös múlt, a fájdalom és a megpróbáltatások összekötik, az együttélés lehetetlennek tűnik. A kedvesség és a harag két különböző módja a fájdalom elleni küzdelemnek, hogy életben maradjanak, és elrejtsék a szívüket feldúló érzelmeket, így válnak egymás számára a legendák könnyfakasztójává. A könnycsinálónak nem lehet hazudni: meg kell találniuk a bátorságot, hogy elfogadják azt a kétségbeejtő erőt, amely egymás felé vonzza őket, és amit szerelemnek hívnak.
#3

dráma | életrajzi

Netflix

Hogyan szerezte meg a BBC a bombasztikus interjút András herceggel az elítélt szexuális bűnözővel, Jeffrey Epsteinnel való barátságáról? több»

Egy óra a tévében mindent megváltoztathat. De hogyan sikerült összehozni EZT az interjút? Az András herceg hírhedt Newsnight-interjúja ihlette új film főszerepeiben Gillian Andersont, Keeley Hawest, Billie Pipert és Rufus Sewellt láthatjuk.
#2

40 Back to Black  (2024)

(4) (2)

dráma | életrajzi | zenés

Mozikban

A Back to Black páratlan bepillantást nyújt Amy Winehouse gyors felemelkedésébe a hírességek közé, és az ezt követő, szintén Back to Black című, korszakalkotó albumának... több»

A Back to Black egy eleddig páratlan betekintést nyújt abba, hogyan vált Amy Winehouse egy csapásra híressé, és hogyan jelentette meg úttörő albumát, a Back to Blacket. A film Amy szemszögéből láttatja kendőzetlenül a nőt a jelenség mögött, és a kapcsolatot, ami minden idők egyik leglegendásabb lemezét inspirálta. A filmet Sam Taylor-Johnson rendezte Matt Greenhalgh forgatókönyvéből, akivel korábban már sikeresen dolgoztak együtt a John Lennon - A fiatal évek című filmen. Amy Winehouse-t korunk egyik legjelentősebb művészeként tartják számon, több mint 30 millió lemezt adott el világviszonylatban, és jelenleg is több mint 80 millió streamet produkál havonta. A nagysikerű címadó lemezével egy csapásra világsztár lett, és akkor rekordnak számító öt Grammy-díjat nyert, köztük az év lemeze címet és az év dalát a Rehab című slágerrel.
#1

73 Semmelweis  (2023)

(32) (3)

dráma | romantikus | történelmi

Mozikban | Netflix

Történetünk 1847-ben játszódik a forradalom kitörése előtt, ezt a korszakot a reformtörekvések és számos küzdelem határozza meg, nincs ez másként egy bécsi szülészeti... több»

A láthatatlan gyilkos története 1847-ben, a forradalmat megelőző hangulatban kezdődik, a kort a reakció és a reformerek közötti küzdelem határozza meg… a bécsi szülészeti klinikán is. Az ifjú Semmelweis Ignác tanársegéd egyszerre veszi fel a harcot a szülő nők láthatatlan gyilkosával és a konzervatív főnökei vaskalapos nézeteivel. Megszállottan kutat a gyermekágyi lázat kiváltó rejtélyes kórokozó után, amelyben segíti őt egy fiatal osztrák nővér. Az izgalmas nyomozás egyre közelebb hozza őket egymáshoz. A szenzációs felismerés azonban még nem jelent végső győzelmet: Semmelweisnek le kell győznie főnökei ellenállását is.