Mamma Mia! (2008)

Mamma Mia!

Péter Fazekas   2021. 11. 16.

Nagyszerű film, és az ABBA zenekart meg imádom.

dailyfilmsan   2019. 01. 26.

Ilyennek kell lennie egy musicalnek. Magával ragadó a görög helyszín és a görög hangulat. A chasting is jó lett mert Meryl Streep és Amanda nagyon hasonlóak még gesztudok is egyeznek náluk. Nekem tetszett a film nagyon az egyik kedvencem.

Szilonka   2018. 08. 13.

Egy Abba dalt indig jó újra meghallgatni, ha sok dalt hall az ember az még jobb. Aranyos, romantikus kis film.

Sabnock Sanatory   2019. 09. 07.

Egyszerűen zseniális zenés film az ABBA zenéivel és a kiváló színészekkel. Meryl Streep a legjobb a jók között, talán őt tudnám még kiemelni.

mamiéstöti2   2018. 12. 07.

Ezt a filmet bátran megnézheti akárki, de tényleg, mert nincs olyan, aki ezeket az örökzöld slágereket nem ismerné és az egész történetet egyedivé teszi.

indingo   2018. 03. 17.

Nem igazán kedvelem az éneklős filmeket, mert egy idő után elkezdenek idegesíteni a dalok. Itt nem így volt. Remek dalokat válogattak össze és a történet is könnyed volt, érzelmes és humoros. A három apa is szuper.

Ms. Akárki   2019. 05. 19.

Aranyos és kavaros romantikus történet. Gyönyörű a látvány és a zenék. Főleg ezek miatt tetszett ez a film. Az abba slágerekkel tökéletes volt ez a tempós visszaemlékezős szerelmes történet. Meryl Strip tökéletesen elvitte a film egyedi hangulatát.

A film svéd premierjére természetesen a négy eredeti ABBA tag is ellátogatott és 1986 óta először álltak össze egy fotó erejéig.

(ArpiHajdu és Réci)

Pierce Brosnan alakításáért "elnyerte" a legrosszabb férfi mellékszereplőnek járó Arany Málna-díjat.

(ArpiHajdu és Réci)

A film 2017-ig a legtöbb bevételt hozó, élőszereplős musical címmel büszkélkedhetett. Tavaly az élőszereplős A szépség és a szörnyetegnek sikerült letaszítania a trónról.

(ArpiHajdu és Réci)

Benny Andersson és Björn Ulvaeus, a két ABBA tag egy-egy cameó erejéig feltűnik a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)

A készítők a film kapcsán eredeti dalban is gondolkoztak, ami kifejezetten a filmhez íródott volna. Ez azért volt fontos, hogy indulhasson a legjobb betétdal kategóriájában az Oscaron. Végül nem valósult meg az elképzelés.