Egy játékfilm a több száz életet megmentő világhírű mentőkutyáról, Mancsról és gazdájáról, Zoliról.

66 Mancs (2015)
Nekem kicsit csalódás a ffilm.Lehet, hogy így közelebb áll a gyerekekhez, akkor is úgy érzem, hogy Mancs igenis megérdemelt volna egy komoly életrajzi filmet és nem csak ő, hanem Lehoczki László is! Nálam jóindulattal 3*
Magyar viszonylatban egy kiváló kis film egy igaz történetből, ami minden ember szívét magához láncolja, de sajnos a valóság néha baljós. Magyarként kötelező.
Tele van logikátlan jelenetekkel, a színészi játék nulla, az animációkkal nem tudom, mi volt a céljuk, de kellemes családi lak lehet, amiben feketék a falak. Tudtommal eza miskolci Mancsról és gazdájáról, Lehóczki Lászlóról szólna. Ehelyett megváltoz... Több
A 2023-as törökországi földrengés árnyékában néztük újra a Mancs című filmet. Családi filmnek titulálom, mert szerintem kisgyerekek számára is nézhető (mesefilmekben sokkal szörnyűbb dolgokat is mutatnak). Műfaja kaland-játékfilm, rajzfilmes elemekke... Teljes kritika
A filmet szándékosan nem konkrét személyekről forgatták. Nem kívánták kiemelni az embereket, inkább általánosságban a mentőkutyákat és mentőcsapatokat ábrázolták, a leggyakoribb nehézségeket bemutatva.
Mancs még életében szobrot kapott Miskolc belvárosában a Szinva patak mellett. Itt rótta le tiszteletét 2015-ben a török kislány, Hatira Kaplan, akit Mancs 1999-ben megmentett.