Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
10
Szereplők
11
Vélemények
7
Képek
5
Videók
Sarkvidék
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
NGN   2020. 01. 15.

legújabb vélemény

Tökéletes és reménytelen túlélő film. A kilátástalanság, az elkeseredett harc az elemekkel tökéletesen átérezhető.

 
Berto49   2019. 05. 27.

Film az élni akarásról

Volt-e olyan néző, aki eddig kételkedett Mads Mikkelsen színészóriás tehetségében? Ő akkor nézze meg ezt a gyakorlatilag egy szereplős (jó, van benne egy félig eszméletlen fiatal nő is, de még a nevét sem tudjuk meg, a stáblistán is csak „fiatal lány”-ként szerepel) és meg fog győződni Mikkelsen nem túlzó minősítéséről. A fizikai szenvedés csúcsa amit a színjátszásával produkált, szinte már nekem is fájt amit láttam a filmvásznon. Szörnyű hely az Északi-sark, nem is értem, hogy a különböző expedíciók mit keresnek ott? Szerintem erős mazochizmus munkál bennük, kutatják az emberi tűrőképesség határait. A stáb is csak Izlandig merészkedett el, de az a helyszín is éppen elég dermesztő. A film jelentősen kiemelkedik a manapság gyakran látható „túlélő” mozik közül, elsősorban a főszereplő lenyűgöző játéka miatt. A rendező, a braziliai születésű Joe Penna első moziba szánt játékfilmje, erősen figyelemfelkeltő alkotás, nem csodálkozom a premier utáni hatalmas ováción. Érdemes lesz a rendező további munkáit érdeklődve követni.


 
indingo   2019. 09. 16.

Nekem picit lassú volt a film, bár a történet ilyet kívánt. Hiányzott számomra, hogy hogyan is került oda a pali, meg a vége is olyan kis semmilyen. Mads Mikkelsennek sok szöveget nem kellett tanulnia.

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

MAds Mikkelsen egy zseni. En ezt eddig is tudtam, de az, ahogy ezt az egyivu, egyszeru monodramat a hatara veszi es minden egyes gesztusa szavak nelkul is mindent elmond, az utanozhatatlan, egyedi es zsenialis. Tulelofilm, de nem a mai CGI-s, szuperhosos marhasag, hanem lassan folyo, elgondolkodtato, mar mar apatiaba taszitoan monoton vezetesu remekmu.

 
TomÁcs   2019. 09. 18.

Remek film, bár főként a főszereplő zsenialitásának köszönhetően. Megrázó film a küzdésről, emberségről.

Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
 
Csupa olyan dolog történik, amit már korábban láttunk, és nem mindig olyan szerencsés az ember, hogy Mads Mikkelsen, vagy egy hasonló kaliberű színész a semmiből megteremti a csodát. több»
 
Tárt karokkal várjuk tehát Penna következő alkotását, mert ez egyáltalán nem rossz kezdés, sőt kifejezetten pofás! több»
 
Sajnos gyenge pontja is van a filmnek, mégpedig a kiszámíthatósága! több»

A film összbevétele 2 410 795 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 4 239 455 forintot termelt.

 

Maria Thelma filmes debütálása.

(Thibo84)
 

A filmben lévő jegesmedve valódi. Olcsóbb volt élő állattal forgatni, mint egy animáltat megrajzolni.

(Thibo84)
 

A karakter neve a filmben "H. Overgard". A H. soha nem kerül meghatározásra, de a rendező Hannibalra utal.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.