Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
10
Szereplők
5
Vélemények
7
Képek
5
Videók
Sarkvidék
 
Berto49   2019. 05. 27.
Film az élni akarásról

Volt-e olyan néző, aki eddig kételkedett Mads Mikkelsen színészóriás tehetségében? Ő akkor nézze meg ezt a gyakorlatilag egy szereplős (jó, van benne egy félig eszméletlen fiatal nő is, de még a nevét sem tudjuk meg, a stáblistán is csak „fiatal lány”-ként szerepel) és meg fog győződni Mikkelsen nem túlzó minősítéséről. A fizikai szenvedés csúcsa amit a színjátszásával produkált, szinte már nekem is fájt amit láttam a filmvásznon. Szörnyű hely az Északi-sark, nem is értem, hogy a különböző expedíciók mit keresnek ott? Szerintem erős mazochizmus munkál bennük, kutatják az emberi tűrőképesség határait. A stáb is csak Izlandig merészkedett el, de az a helyszín is éppen elég dermesztő. A film jelentősen kiemelkedik a manapság gyakran látható „túlélő” mozik közül, elsősorban a főszereplő lenyűgöző játéka miatt. A rendező, a braziliai születésű Joe Penna első moziba szánt játékfilmje, erősen figyelemfelkeltő alkotás, nem csodálkozom a premier utáni hatalmas ováción. Érdemes lesz a rendező további munkáit érdeklődve követni.

 
hansi13   2019. 04. 27.

Alighanem az egyik legjobb film, amit az utóbbi hónapokban láttam. Nekem mindig is bejött az ember a természet ellen-féle téma. A Sarkvidék pedig nagyon ott van ebben a műfajban, én már csak emiatt is csak ajánlani tudom, ráadásul elképesztően ütős atmoszférateremtő ereje van a filmnek, nagyon a hatása alá tudtam kerülni!


 
pepmed   2019. 04. 25.

Hiába, Mads Mikkelsen egyszerűen nem tud rosszul alakítani, még akkor is tud mit kezdeni a karakterével, ha egyszerűen egy lapos karaktert kap eljátszani. Persze nem arról van szó, hogy ez a film esetleg ötlettelen lenne. Nagyon is kreatív és ütős koncepció, csak épp kell hozzá némi türelem, hiszen nem egy pörgős dráma. Lassan csordogál, de már csak a hangulata miatt is érdemes türelmesnek lenni.

 
paval   2019. 04. 23.

Az előttem szólóhoz fűznék egy kis megjegyzést. Alapvetően nekem is tetszett a film, de engem valahogy mégis zavart a kiszámíthatósága. Persze, rendezői szárnypróbálgatásról van szó, annak pedig nagyon is rendben van, de ha már túlélőfilm, nekem volt némi hiányérzetem. Részemről ez egy erős hármas.

 
KATE   2019. 04. 18.

Érdekes film lett a Sarkvidék, mert gyakrolatilag semmi újat nem mutat a korábbi, hasonló produkciókhoz képest, mégis végig izgalmas tud maradni, Mads Mikkelsen pedig nagyon magabiztosan viszi el a hátán ezt a röpke másfél órát. Nekünk nagyon bejött a film atmoszférája és úgy általában véve az egész. Nem gondolom, hogy évek múlva is emlegetni fogjuk (igazából biztos vagyok benne, hogy nem), de ez most megér egy 4-es értékelést.

Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
 
Csupa olyan dolog történik, amit már korábban láttunk, és nem mindig olyan szerencsés az ember, hogy Mads Mikkelsen, vagy egy hasonló kaliberű színész a semmiből megteremti a csodát. több»
 
Tárt karokkal várjuk tehát Penna következő alkotását, mert ez egyáltalán nem rossz kezdés, sőt kifejezetten pofás! több»
 
Sajnos gyenge pontja is van a filmnek, mégpedig a kiszámíthatósága! több»
 

A film rendezője, Joe Penna youtuberként kezdte a pályafutását 2006-ban (MysteryGuitarMan). A Sarkvidék a direktor első egészestés filmje.

(hp)
 

A film premierjét 10 perces álló ováció követte a Cannes-i Filmfesztiválon.

(hp)
 

Az Overgard (Mads Mikkelsen) személyi igazolványán látható fotó a fiatalkori Mads Mikkelsent ábrázolja. Ugyanezt a fotót láthatták a nézők a Hannibal című sorozatban is az ifjú Hannibal Lecterről.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.