Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Sarkvidék (2018)

Arctic
Filmadatlap
 
10
Szereplők
13
Vélemények
7
Képek
5
Videók

Galéria (7)

Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen

Videók (5)

 
dandelion1983   2022. 11. 22.

legújabb vélemény

1

Túl sokat nem vártam ettől a filmtől. Számítottam egy kis izgalomra és végtelennek tűnő küzdelemre az életben maradásért. Pontosan ezt is kaptam volna, ha nem Mads Mikkelsen a főszereplő. De így egy egyszemélyes drámát kaptam, amiben minden más szere... több»

 
Berto49   2019. 05. 27.

2
Film az élni akarásról

Volt-e olyan néző, aki eddig kételkedett Mads Mikkelsen színészóriás tehetségében? Ő akkor nézze meg ezt a gyakorlatilag egy szereplős (jó, van benne egy félig eszméletlen fiatal nő is, de még a nevét sem tudjuk meg, a stáblistán is csak „fiatal lány”-ként szerepel) és meg fog győződni Mikkelsen nem túlzó minősítéséről. A fizikai szenvedés csúcsa amit a színjátszásával produkált, szinte már nekem is fájt amit láttam a filmvásznon. Szörnyű hely az Északi-sark, nem is értem, hogy a különböző expedíciók mit keresnek ott? Szerintem erős mazochizmus munkál bennük, kutatják az emberi tűrőképesség határait. A stáb is csak Izlandig merészkedett el, de az a helyszín is éppen elég dermesztő. A film jelentősen kiemelkedik a manapság gyakran látható „túlélő” mozik közül, elsősorban a főszereplő lenyűgöző játéka miatt. A rendező, a braziliai születésű Joe Penna első moziba szánt játékfilmje, erősen figyelemfelkeltő alkotás, nem csodálkozom a premier utáni hatalmas ováción. Érdemes lesz a rendező további munkáit érdeklődve követni.

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

1

Mads Mikkelsen egy zseni. Ezt eddig is tudtam, de az, ahogy ezt az egyívű, egyszerű monodrámát a hátára veszi, és minden egyes gesztusa szavak nélkül is mindent elmond, az utánozhatatlan, egyedi és zseniális. Túlélőfilm, de nem a mai CGI-os, szuperhő... több»

 
elekm90   2021. 03. 28.

0

Érdekes túlélő-dráma, kellett hozzá Mads Mikkelsen, egy közepes színésszel nem működött volna. Tetszett, hogy a főszereplő végig logikusan és következetesen cselekszik (bár a morális szempontok is szerepet játszanak). Lassan indul, de a végére egyre izgalmasabb, és ügyesen is lett lezárva.

 
indingo   2019. 09. 16.

0

Nekem picit lassú volt a film, bár a történet ilyet kívánt. Hiányzott számomra, hogy hogyan is került oda a pali, meg a vége is olyan kis semmilyen. Mads Mikkelsennek sok szöveget nem kellett tanulnia.

 
HE7EDIK   2021. 02. 10.

0

Mikkelsent nem tartom zseninek, de tehetséges színész, aki lazán tudja hozni Bond ellenségét, vagy elvisz a hátán egy teljes filmet, mint ahogy itt is tette.

 
TomÁcs   2019. 09. 18.

0

Remek film, bár főként a főszereplő zsenialitásának köszönhetően. Megrázó film a küzdésről, emberségről.

A film összbevétele 2 410 795 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 4 239 455 forintot termelt.

 

Maria Thelma filmes debütálása.

(Thibo84 )
 

A filmben lévő jegesmedve valódi. Olcsóbb volt élő állattal forgatni, mint egy animáltat megrajzolni.

(Thibo84 )
 

A karakter neve a filmben "H. Overgard". A H. soha nem kerül meghatározásra, de a rendező Hannibalra utal.

(Thibo84 )
 

A film rendezője, Joe Penna youtuberként kezdte a pályafutását 2006-ban (MysteryGuitarMan). A Sarkvidék a direktor első egészestés filmje.

(hp)
 

A film premierjét 10 perces álló ováció követte a Cannes-i Filmfesztiválon.

(hp)
 
Amellett azonban, hogy a saját képére formálja a survivor típusú filmek műfaját, azok egyes kliséit a közönség kiszélesítése érdekében maga is alkalmazza, hogy rámutasson az egyszerű dolgokra. több»
 
Csupa olyan dolog történik, amit már korábban láttunk, és nem mindig olyan szerencsés az ember, hogy Mads Mikkelsen, vagy egy hasonló kaliberű színész a semmiből megteremti a csodát. több»
 
Tárt karokkal várjuk tehát Penna következő alkotását, mert ez egyáltalán nem rossz kezdés, sőt kifejezetten pofás! több»