Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

McQueen (2018)

McQueen
Filmadatlap
 
26
Szereplők
2
Vélemények
27
Képek
2
Videók

Galéria (27)

Videók (2)

 
gandalf01   2018. 12. 14.

legújabb vélemény

0

Fuh, hihetetlenül ütős egy film, általában nem szokott érdekelni a divatszakma, de ez a film olyan oldaláról mutatja be, amit nem is képzeltem volna. Mindenképpen látni kell!

 
Fabix11   2018. 12. 13.

0

Nagyon el van találva alapból a hangulat, de Lee McQueen élete engem teljesen lebilincselt. Leesett az állam, hogy mást ne mondjak. Tetszett, hogy a montázs nagyon dinamikusan felépítve, ráadásul nem az a fajta száraz dokumentumfilm, amelyekkel általában találkozni lehet.

A film összbevétele 1 257 275 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 650 670 forintot termelt. A hazai mozik összesen 470 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben feltűnik néhány darab Lady Gaga kollekciójából is, melyeket az énekesnő a Bad Romance című dalához forgatott videoklipben viselt.

(hp)
 

Alexander McQueen négy alkalommal (1996, 1997, 2001, 2003) is elnyerte az Év brit divattervezője-díjat, de 2003-ban elnyerte a CFDA az Év legjobb nemzetközi tervezőjének járó díját is.

(hp)
 

Alexander McQueen nyíltan vállalata homoszexualitását. Párjával, George Forsyth-tel 2000 esküdtek meg, bár a házasságkötés nem volt hivatalosnak tekinthető, ugyanis a spanyol törvények nem teszik lehetővé, hogy két férfi frigyre lépjen. A McQueen és Forsyth kapcsolata végül nem bizonyult hosszú életűnek.

(hp)
 

Alexander McQueen olyan hírességeknek tervezett ruhát, mint Kate Moss, Sarah Jessica Parker, Victoria Beckham, Rihanna, Lady Gaga, Katie Holmes, Cate Blanchett, Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz, Kate Bosworth, Aimee Mullins, Patsy Kensit, Kate Middleton, Mikhail Gorbachev és Charles herceg.

(hp)
 

McQueen kábítószerfüggő és depressziós volt. 2010 február 11-én hunyt el negyven éves korában. A designer drogok hatása alatt felakasztotta magát kilenc nappal azt követően, hogy édesanyja elhunyt rákban.

(hp)
 
2010 februárjában hunyt el a divatvilág géniusza, Alexander McQueen. A róla készült dokumentumfilm, a McQueen a műfajt ugyan nem újítja meg, mégis működik. Természetesen McQueennek köszönhetően. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. több»