McQueen

Lenyűgöző és lélegzetelállító dokumentumfilm Lee McQueen divattervezőről, aki többek között magának David Bowienak, Björknek, Lady Gagának és Rhiannának is tervezett ruhákat. A művész többször elnyerte a Nagy-Britannia Legjobb Divattervezői címet, bemutatói egyszerre voltak extravagánsak… Több

Forgatókönyvíró: Peter Ettedgui
Ország: Egyesült Királyság
Premier (HU): 2018.12.13.

2018.12.14 gandalf01

Fuh, hihetetlenül ütős egy film, általában nem szokott érdekelni a divatszakma, de ez a film olyan oldaláról mutatja be, amit nem is képzeltem volna. Mindenképpen látni kell!

2018.12.13 Fabix11

Nagyon el van találva alapból a hangulat, de Lee McQueen élete engem teljesen lebilincselt. Leesett az állam, hogy mást ne mondjak. Tetszett, hogy a montázs nagyon dinamikusan felépítve, ráadásul nem az a fajta száraz dokumentumfilm, amelyekkel általában találkozni lehet.

A film összbevétele 1 257 275 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 650 670 forintot termelt. A hazai mozik összesen 470 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A filmben feltűnik néhány darab Lady Gaga kollekciójából is, melyeket az énekesnő a Bad Romance című dalához forgatott videoklipben viselt. Szerző: hp

(2019. 02. 15.)
A skót királynő hagyatéka
2010 februárjában hunyt el a divatvilág géniusza, Alexander McQueen. A róla készült dokumentumfilm, a McQueen a műfajt ugyan nem újítja meg, mégis működik. Természetesen McQueennek köszönhetően. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. Több