Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
NA
Filmadatlap
 
11
Szereplők
2
Vélemények
27
Képek
2
Videók
McQueen
 
gandalf01   2018. 12. 14.

Fuh, hihetetlenül ütős egy film, általában nem szokott érdekelni a divatszakma, de ez a film olyan oldaláról mutatja be, amit nem is képzeltem volna. Mindenképpen látni kell!

 
Fabix11   2018. 12. 13.

Nagyon el van találva alapból a hangulat, de Lee McQueen élete engem teljesen lebilincselt. Leesett az állam, hogy mást ne mondjak. Tetszett, hogy a montázs nagyon dinamikusan felépítve, ráadásul nem az a fajta száraz dokumentumfilm, amelyekkel általában találkozni lehet.

 
2010 februárjában hunyt el a divatvilág géniusza, Alexander McQueen. A róla készült dokumentumfilm, a McQueen a műfajt ugyan nem újítja meg, mégis működik. Természetesen McQueennek köszönhetően. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. több»
 

A filmben feltűnik néhány darab Lady Gaga kollekciójából is, melyeket az énekesnő a Bad Romance című dalához forgatott videoklipben viselt.

(hp)
 

Alexander McQueen négy alkalommal (1996, 1997, 2001, 2003) is elnyerte az Év brit divattervezője-díjat, de 2003-ban elnyerte a CFDA az Év legjobb nemzetközi tervezőjének járó díját is.

(hp)
 

Alexander McQueen nyíltan vállalata homoszexualitását. Párjával, George Forsyth-tel 2000 esküdtek meg, bár a házasságkötés nem volt hivatalosnak tekinthető, ugyanis a spanyol törvények nem teszik lehetővé, hogy két férfi frigyre lépjen. A McQueen és Forsyth kapcsolata végül nem bizonyult hosszú életűnek.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.