Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
86%

Pink Floyd: A fal (1982)

Pink Floyd: The Wall
Filmadatlap
 
25
Szereplők
5
Vélemények
44
Képek
1
Videók

Galéria (44)

Videók (1)

 
abrisnagy   2021. 05. 24.

legújabb vélemény

0
Zseniális mestermű

Egyszerűen nincsenek rá szavak, hogy mennyire zseniális film. A kép és a zene tökéletes összhangja. Alan Parker rendezett még jó pár nagyszerű filmet, de ez felülmúlhatalan.

 
drg0602   2020. 02. 23.

0
Zseniális alkotás minden szempontból.

Én a zenét, dupla bakelit lemezt, előbb hallottam mint láttam a filmet, ezért voltam úgy, hogy mindenképpen meg kell néznem. A film nagyon jó, a zenéről nem is beszélve, na meg hát egy kicsit nyomasztó, de nagyon sok mondani valója van, amit egy nagyon összerakott zene kísér. Szuper, zseniális alkotás.

 
wirwil   2015. 04. 26.

0

Bob Geldof csinált már sok mindent az életében, de ennél jobbat sehol sem tudott alakítani. Na jó, ott a Live Aid... Az azért rossz, hogy az audio-változatra nem került fel az összes szám, vagy nem úgy, ahogy a filmben volt. Pl. az Empty Spaces a fi... több»

 
nándi99   2016. 01. 08.

0

A Pink Floyd zenéjével úgy vagyok, hogy csupán néhány számukat ismertem eddig, de most, hogy ezt láttam, nagyon szeretném az ő munkásságukat jobban megismerni. A film nekem eléggé nyomasztó volt. Elég sok minden bele van sűrítve, talán ami nekem nagy... több»

 
gandalf01   2015. 03. 02.

0

Az örök klasszikus, nincs még egy olyan film, ami ennyire jól párosítaná a vizuális és a zenei élményt. Aki szereti a Pink Floyd zenéjét, annak úgysem kell ezt bemutatni, hiszen a rajongóknak szinte kötelező darab. Szerintem ezt egyszerűen mindenkinek látnia kellene. Megkockáztatom, hogy az 1984-el párhuzamosan fontos darab.

A film összbevétele 22 244 207 dollár volt (imdb.com).

 

Jenny Wright nem tudta, hogy Bob Geldof meg fogj dobni egy üveggel, ezért aztán a jelenetben látható védekezése és meglepődöttsége teljesen hiteles.

(ps)
 

A filmben elhangzó 27 dalból csupán hetet énekel Floyd „Pink” Pinkerton, vagyis az őt játszó Bob Geldof.

(ps)
 

A főszereplő nevén kívül senki másnak nem derül ki a neve a filmben.

(ps)
 

A „Hey You” című dalhoz eredetileg sokkal depresszívebb képsorokat vágtak össze az ebben a jelenetben megjelenített rendőrlázadásról. Ám és Alan Parker túl sötétnek találta a végeredményt, ezért javaslatukra újravágták a jelenetet. A kivágott képsorokat végül a film más jeleneteiben használták fel.

(ps)
 

A film elején Pink elénekel egy dalt („In the Flesh”), amit a filmben, és számos élő fellépésen is Bob Geldof adott elő, ám a koncerteken ezt ellenezte, véleménye szerint ugyanis Geldof ír akcentusa zavaró.

(ps)