Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
21
Szereplők
4
Vélemények
17
Képek
2
Videók
Az én csontsovány nővérem
 
bbozsi   2016. 08. 26.

legújabb vélemény

Filmet igazán szeretőknek ajánlom, napi videóadagját a mozisorban kiválasztóknak nem. Gimánziumi tanárok, itt az ideális ajándék órai film! Értéket közvetít és olyanról beszél, amiről amúgy szavakkal borzasztó nehéz lenne.

 
mártilány   2016. 07. 22.

Gyönyörűen muzsikál az érzelmek akkordjain ez a kivételes alkotás. Néhányaknak nem fog tetszeni, hiszen ez egy tipikus fesztiválfilm, de az ínyenceknek éppen ez való. Nem is beszélve arról, hogy milyen érdekes betekintést nyerni egy anorexiás életébe. Egy mondatban értékelve: Bravó!


 
necum   2016. 07. 21.

Az anorexiáról még nem láttam ennél szerethetőbb alkotást. Nagyon megindító a két lány egymás iránti szeretet, s ahogy támogatják egymást. Szerintem minden kamasznak látnia kellene ezt a filmet.

 
jazzy   2016. 07. 19.

A rendező, Lenken remekül eltalálta azt a finom árnyalatot, mellyel egy ilyen érzékeny témát vászonra lehet vinni. Nagyon szép a két lánytestvér kapcsolata; tele meghittséggel és szeretettel. Érdemes megnézni az alkotást, valóban sokat mesél egy serdülő fiatal torz önképéről, a szeretetlenség érzésének feldolgozási hiányáról és a naiv, feltételek nélküli testvéri szeretetről.

 
A fokozatosan pszichiátriai esetté váló Katja igazából sokkal szimpatikusabb a húgánál. Időnkénti ordítozós kitörései ellenére látszik rajta, hogy szereti a testvérét, rajta látszik a bűntudat és a megbánás, minden egyes kirohanása után. Nagyon erősek azok a jelenetek, amikor Katja „trükközik”, manipulálás hazudozik, hogy ne tűnjön fel másoknak, hogy gyakorlatilag nem eszik. 7/10 több»
 
A svéd rendezőt, Sanna Lenkent saját tinédzserkori evészavarai inspirálták, hogy megalkossa első nagyjátékfilmjét. 65/100 több»
 
Ahhoz, hogy egy gyerek szemszögéből mutassunk be bármit, mindenekelőtt egy nagyon erős gyerekszereplőre van szükség. Az én csontsovány nővérem legnagyobb erénye pedig éppen a Stellát alakító Rebecka Josephson játéka, aki a teljesen kiszámítható történetet élettel és faragatlan gyermeki őszinteséggel képes megtölteni. 7/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.