Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

A segítség (2011)

The Help
Filmadatlap
 
30
Szereplők
36
Vélemények
38
Képek
1
Videók

Galéria (38)

Viola Davis
Viola Davis

Videók (1)

 
Ms. Akárki   2021. 10. 29.

legújabb vélemény

2

Remek színészgárda teszi még érdekesebbé az amúgy is érdekes alaptörténetet. Nagyon hosszú volt, de erre csak a végén döbbentem rá, olyan jól felépítették és izgalmassá tették. A zenéi pedig kiemelkedőek.

 
indingo   2020. 08. 18.

1

Remek kis film egy elég komoly témában, amely sajnos mindig aktuális lesz. A szereposztása zseniális, csak ajánlani tudom.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 02.

0
Fekete-fehér harc

A segítség egy nagyon jó regény, amelyből egy nagyon jó filmadaptáció készült. A '60-as évek Amerikájába kalauzol el a történet, amelyben a feketék és a fehérek harca rajzolódik ki. Ezt a témát már sok film körbejárta így vagy úgy, ám ez a nézőpont t... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nehéz volt eldönteni, hogy milyennek is tartottam a filmet. Vegyes érzéseket ébresztett bennem az film. Kedveltem mert kellemes karaktereket raktak bele másrészről viszont gyengécske volt a történet. Egyszer meglehet nézni.

 
HercegPeter   2019. 07. 16.

0

Az elmúlt évek fekete-filmáradatát tekintve nem sok olyan alkotás készült, ami ne lenne egyfajta propagandafilmként is felfogható. Ez szerencsére ilyen. Nem látok benne mögöttes tartalmat. Persze nem véletlen, hogy nem harminc évvel ezelőtt került a ... több»

 
elekm90   2020. 11. 30.

1

A két és félórás hossza ellenére végig teljesen lekötött, nem éreztem, hogy bármikor is leült volna a cselekmény. Nagyon sok jó színészi alakítás van benne, és tetszett, hogy a komoly téma ellenére viszonylag könnyed film. Ami nem tetszett, hogy a fe... több»

 
Berto49   2019. 10. 10.

0

A film az amerikai Dél világát mutatja be az 1960-as években, a benne lappangó súlyos fehér-fekete ellentétekkel. Sematizálva ábrázolja a cselédsorba kényszerített feketék és munkaadóikat, a fehér henye és értelmetlen életmódot folytató fehér nők he... több»

A film összbevétele 216 639 112 dollár volt (imdb.com).

 

Viola Davis a megjelenés után kritizálta a filmet, szerinte ugyanis a fehérek nézőpontját mutatja be, és sok olyan jelenetet kivágtak, ami pontosabb képet adott volna a történetről.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kathryn Stockett írónő egy pár másodpercig szerepelt a filmben, a Hilly Holbroks által a hölgyeknek rendezett találkozón a tömegben ült.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bryce Dallas Howard terhes volt a forgatás alatt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Octavia Spencer volt a narrátor az eredeti regény hangoskönyv változatában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bár a filmben nem hangzik el, hogyan kapta Eugenia (a filmben Emma Stone karaktere) a "Skeeter" becenevet, az alapjául szolgáló könyvben utalnak rá. A könyv szerint születésekor nagyon vékony volt, hosszú lábakkal is rendelkezett, és a kinézete alapján a bátyja megjegyezte, hogy olyan, mint egy Skeeter (magyar megfelelője: szúnyog).

(ArpiHajdu és Réci)
 
Mindenkinek nagyon nagy szeretettel ajánlom a filmet, kihagyhatatlan alkotás, amely komolysága ellenére számos kellemes percet fog szerezni a nézőknek. több»