Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
33
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Vélemények: A segítség (2011)

 
Ildikó Bacskai   2020. 04. 18.

legújabb vélemény

A film hangulata (kiemelve a zenéket) és témája, nagyon emlékeztetett a Sült zöld paradicsom című filmre, amelyet szintén nagyon kedvelek, így ezt a film is kellően közel került a szívemhez. Érdekes megfigyelni a (kicsit eltúlzott de annál viccesebb) középosztálybeli háziasszonyok viselkedését, a történet főkarakterei a cselédjek karakterei mellett. Többször fogom megnézni.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 02.

Fekete-fehér harc

A segítség egy nagyon jó regény, amelyből egy nagyon jó filmadaptáció készült. A '60-as évek Amerikájába kalauzol el a történet, amelyben a feketék és a fehérek harca rajzolódik ki. Ezt a témát már sok film körbejárta így vagy úgy, ám ez a nézőpont talán eddig még ismeretlen volt a közönség számára. Egészen elképesztő ugyanis, ahogyan a fekete szolgáló nők viszonyultak a saját sorsukhoz. A tehetős középosztály-beli fehér asszonyoknak azokban az időkben, Amerikában még nem nagyon volt más dolguk (és más ambíciójuk sem igazán) mint hogy gyereket szüljenek és nő gyűlésekre járjanak, ahol együtt szavaznak arról, hogy ki érdemes a barátságukra és ki nem. Amíg a mérhetetlen sznobizmus mögé igyekez... több»


 
Deku   2017. 07. 10.

Nehéz volt eldönteni, hogy milyennek is tartottam a filmet. Vegyes érzéseket ébresztett bennem az film. Kedveltem mert kellemes karaktereket raktak bele másrészről viszont gyengécske volt a történet. Egyszer meglehet nézni.

 
HercegPeter   2019. 07. 16.

Az elmúlt évek fekete-filmáradatát tekintve nem sok olyan alkotás készült, ami ne lenne egyfajta propagandafilmként is felfogható. Ez szerencsére ilyen. Nem látok benne mögöttes tartalmat. Persze nem véletlen, hogy nem harminc évvel ezelőtt került a mozikba, de ez inkább csak egy sima történet. Néhol viccesebb, máshol pedig kicsit komolyabb. Az alakítások is meggyőzőek.

 
dailyfilmsan   2017. 11. 16.

Egy meghatározó film . A színes bőrűek helyzete, a folytonos megalázásuk történetei csőbe húzva munkáltatójukat, amiből egy teátrális, vicces és kaotikus helyzet bontakozik ki az aranykanalas beképzelt kertvárosi asszonyok mellett megjelennek a realisztikus és humánus szereplők akik egyensúlyba hozzák a filmet . Érzelmes és csodás film .

 
Berto49   2019. 10. 10.

A film az amerikai Dél világát mutatja be az 1960-as években, a benne lappangó súlyos fehér-fekete ellentétekkel. Sematizálva ábrázolja a cselédsorba kényszerített feketék és munkaadóikat, a fehér henye és értelmetlen életmódot folytató fehér nők helyzetét. Teszi mindezt úgy, hogy mély ellenszenvet ébreszt a fehér „bagázs” ellen, akiknek a legfőbb tevékenységük egy gazdag férjjelölt lépre csalása, hogy aztán sűrű gyermekáldással magukhoz láncolják őket. A világra hozott gyerekeket pedig a fekete asszonyok gondjaira bízzák, mert nekik sokkal fontosabb teendőik vannak; a különböző nőegyletek gyakori gyűléseire kell járniuk és a „keep smiling” gyakorlatát alkalmazva egymást kell ócsárolni. Néhol meglehetősen didaktikus, vagy éppen szirupos jelenetekkel operál, de ez részben érthető is, hiszen amerikai film. A témát természetesen mélyebben és alaposabban fejti ki a film alapjául szolgáló regény Kathryn Stockett tollából. A fehér nők közül egyetlen pozitív szereplő van, a „Skeeter” csúfnevű írónőnek készülő fiatal nő (Emma Stone kiváló alakításában), aki könyvet ír a fehér családoknál szolgáló afroamerikai cselédekről. (Sajnos csak a könyvből derül ki, hogy a csúfneve szúnyogot jelent.) Feltétlenül meg kell említeni Minny szerepében Octavia Spencer nevét, akinek alakítását Oscar-díjjal jutalmazták.

 
MKristijan   2017. 02. 13.

A faji megkülönböztetés nagyon nagy határ volt annak idején, a film "szépen" hozza is,de ami ezenfelül történik az valami hihetetlen. Mulatságos, vidám, és lebilincselő. Nagyon tetszett!

 
Dodi   2015. 06. 08.

Igen jó film, ami egy komoly témát dolgoz fel, egyszerű ember számára is emészthető, szórakoztató módon. Remek a szereplőgárda, nagyon jól alakítanak a színészek. Én Jessica Chastain-t imádtam benne, iszonyat jól alakította a kis hebrencs szőkét, szuper volt.

 
MidoD7   2019. 04. 06.

Jó, jó, de azért közel sem állítanám, hogy megfelelő lenne ez a film. Mégis, szerintem ebben az esetben kevesebb lesz az, aki majd viszolyog tőle és több az, aki imádja.

 
kevelin   2017. 10. 13.

Az egyik legjobb dráma amit valaha láttam. ÉS ez a 4 afroamerikai színésznő valami csodálatosat alakít. Imádom őket.

 
Curacao86   2015. 02. 01.

Csodálatos, szép film, néha megnevettet, de leginkább elgondolkodtat egy manapság talán elképzelhetetlen világ életmódját bemutatva. 10/10 pont Kötelező!!!

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 10.

Remek regényből remek film. Igazan az az érdekes, hogy ha vajon 15-20 evvel korábban készül el, akkor is ekkora világsiker lett e volna. Mert amúgy nem több egy tipikus feketék a fehérek ellen a 60-as években filmnél, de annyira ki van már hegyezve a társadalom erre, hogy ha kell ha nem, akkor is ráfókuszálunk erre. Minden esetre a film kiemelkedően jó, egy szintén kiemelkedően jó főszereplővel.

 
pisti18   2015. 08. 28.

Életem egyik legjobb filmje, pedig én aztán nem dobálózok sokat ezzel. Nekem nagyon tetszett, csodálatos alkotás, lehet ha végignézném megint találnék benne hibát, de első nézésre nem tudok.

 
ocso   2015. 04. 30.

A sztori kifejtése zseniális, nincsenek üresjáratok, maga a cselekmény finoman halad. Emma Stone talán legjobb filmje. Impozáns a látványvilága, minőségi alkotás.

 
Vitya   2015. 05. 02.

Romantikus kategoriaban a jobb filmekhez kategorizalnam. Ne szamitsunk porgos, izgalmas filmre, inkabb egy erzelmekre hato drama, aminek van mondanivaloja es meghato, öszinte.

 
moony5972   2015. 07. 11.

Rossz film? Ez azon is túlmutat. Nincs még egy ilyen, amire azt mondhatom, hogy felesleges. Nos, mást nem is nagyon tudok mondani. Ha nem akarsz időt pazarolni, akkor kerüld el messzire.

 
Blindspot   2015. 10. 16.

Imádom a sztorit, a szereplőket, az akció jeleneteket. Nagyon látványos film. A maga nemében szerintem egész tökös kis alkotás. A helyén volt minden ahogy mondtam is. Szemre való kis műremek.

 
Robi92   2015. 11. 20.

Nagy hatással volt rám ez a film,ami a négerekkel és az őket ért sérelmekkel foglalkozik.Szívbemarkoló hatást ért el nálam ez a film.Az elejétől a végéig csak a látottakra tudtam figyelni.

 
veszi.peter   2015. 06. 11.

Egy lassú, kemény kérdéseket feszegető dráma, de a minőségibb fajtából. Mindig kemény kérdés a rasszizmus, előszeretettel szeretik is filmre vinni. Emma Stone pedig gyönyörű itt is, mint mindig.

 
Manfred   2016. 11. 21.

Szívhez szóló, érzelmileg megfogó, hatásos dráma, ami magával ragadja a nézőt. Különleges a hangulata. Profi dráma. Kategóriájában átlag feletti, érdemes megnézni!

 
KeriPeti   2015. 04. 19.

Súlyos kérdéseket feszeget a film, nagyon jól bemutatja a feketék életét, a rasszizmus, az előítéleteket. Kényes téma, azonban egy nagyon jól sikerült dráma lett a végeredmény, érdemes volt vászonra vinni. Emma Stone pedig különösen szép és jó ebben a filmben, egy igazán tehetséges színésznő, nagy jövő előtt.

 
Mócii   2015. 06. 29.

Tetszett, tetszett, tetszett, jó film. Szerintem minden kiváló, jó a történet, kiváló a rendezés! A színészek nagyon jól hozzák a karakterüket. Csak ajánlani tudom!

 
pindurcat   2015. 06. 13.

Parádés színészi alakítások, nagyszerű rendezés, és ami a lényeg, nulla giccs és nyál! Jók a díszletek és a jelmezek, topon vannak a színészek, jól összerakott sztori!

 
zsfarkas   2015. 03. 09.

Érdekes ahogy összefonódnak a sorsok. Mélyreható, már-már szentimentális. Nem idejétmúlt, örökérvényű mondanivaló.

 
Szilágyi Maja Bernadett   2017. 01. 22.

Ez a film is mutatja hogy vannak jó és rossz emberek és akik ki tudnak állni amellet amibe hisznek, vagy amit gondolnak hogy az úgy helyes :) Nem hiszem hogy csak mert valaki fekete, attól még kevesebbet ér...

 
laura2694   2015. 11. 30.

érdekes film volt számomra, némi humorral fűszerezve. Abszolút elgondolkodtató a történet, miközben a film nagyon szórakoztató. Bár nem valószinű, hogy megnézem mégegyszer, egyszer mindenképp érdemes látni.

 
kisslaszlo2   2015. 03. 10.

Csodálatos történet, nagyon érzékletesen mutat be azon problémákat ami a négereket érintette a múltban! Nagyon szomorú film , igaz emberi értékek és érzelmek egyaránt megtalálhatók a filmben! 9/10

 
dora298   2015. 02. 17.

Gyönyörű film! Mielőtt megnéztem volna, azt hittem, hogy nem fog tetszeni, de ez a véleményem megváltoztt! Komoly üzenete van, ami számomra lényeges!

 
Pipacska444   2015. 02. 14.

Van benne valami közeli és megfoghatatlan melegség. Végig néhol viccesen, néhol szomorúan néhol megdöbbenve tartott a képernyő előtt.

 
Lea   2015. 12. 31.

Nagyon megható és szívrendítő volt ez a film! Véleményem szerint tanulságos egy film! Nagyon jó volt, bár nem mondom, hogy nem láttam ennél jobb filmet, de ettől függetlenül magával ragadott!

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.