Hajlamosak vagyunk azt gondolni kedvenc sztárjainkról, hogy az ő életük tökéletes és mindig is az volt. Beleképzeljük őket egy mesebeli életbe, pont olyanba, amilyeneket egyébként a filmjeikben is látunk. De a valóság gyakran ennél sokkal zordabb. Tudna erről mesélni Jessica Chastain is. Meg is tette.

Az Oscar-díjas színésznő, akit olyan filmekben láthattunk eddig mint A segítség, a Csillagok között, a Mentőexpedíció, az Elit játszma, a Jelenetek egy házasságból vagy legutóbb A másik nővér, egy interjúban nyíltan mesélt fiatalkoráról, amely finoman szólva sem volt mesébe illő. Gyerekkorában olyan szegénységben nőtt fel, hogy előfordult, hogy még étel sem került az asztalra esténként.

A nyomort és nélkülözést nála is sokkal nehezebben élte meg a húga, aki a nehézségek elől a kábítószerekbe menekült. Súlyos függőség alakult ki nála, ami miatt az egész család csak vele foglalkozott, mindig ő állt a középpontban. Jessica Chastain azt is elárulta, hogy a családja még csak észre sem vette, amikor őt kicsapták a gimnáziumból.

Húga végül 2003-ban saját kezével vetett véget az életének, ami a színésznő életét is megváltoztatta. Elmondása szerint akkor jött rá, hogy a legtöbb dolog az életben, egy film, egy Oscar-díj, egy ruha vagy az, hogy mások mit gondolnak róla, valójában egyáltalán nem számítanak.

Jessica Chastaint az iskolából is azért csapták ki, mert túl sokat lógott. De az ő esetében nem a csavargás állt a háttérben, hanem sokkal prózaibb ok. A nagyanyja könyvei közt megtalálta Shakespeare összes művét és olyan szinten falta őket, hogy minden más a háttérbe szorult. Lényegében ezek a művek és főleg egy az iskolával meglátogatott Shakespeare fesztivál indította el a színészet felé vezető úton.