Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
76
Filmadatlap
 
24
Szereplők
4
Vélemények
17
Képek
3
Videók

Érdekességek: Kettős életek (2018)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 3 618 888 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 3 715 598 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 976 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Kettős életek a rendező, Olivier Assayas és Juliette Binoche harmadik közös filmje a Sils Maria felhői és a Nyári időszámítás után.

(hp)
 

Olivier Assayas még 2000-es évek közepén kezdett el dolgozni a forgatókönyvön.

(hp)
 

A rendező Super 16 mm-es filmre forgatta a produkciót.

(hp)
 

A Kettős életek forgatása Párizsban zajlott.

(hp)
 

Olivier Assayas közel két éven át dolgozott a film forgatókönyvén.

(hp)
 

A film eredeti címe E-book volt, azonban a rendező, Olivier Assayas úgy vélte, ez a cím túl rideg és technikai, ezért végül a változtatás mellett döntött.

(hp)
 

A film világpremierje 2018. augusztus 31-én volt a Velencei Filmfesztiválon. A Kettős életeket sikerrel vetítették a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon és a New York-i Filmfesztiválon is.

(hp)
 

A Kettős életek kiváló kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg 89 százalékon áll a RottenTomatoes kritika aggregátor portálon (2019. július).

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.