Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

A világ legrosszabb embere (2021)

Verdens verste menneske
Filmadatlap
 
26
Szereplők
1
Vélemények
5
Képek
5
Videók

Galéria (5)

Videók (5)

 
Lubi   2022. 01. 10.

legújabb vélemény

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Norvégia Oscar-díjra nevezett filmje Godard modern alkotásaihoz mérhető, női nézőpontú társadalmi tabudöntögetés. A hősnő fejezetekre tagolt története során a tőle elvárt karrier, stabil párkapcsolat és gyermekvállalás kötelezettségeinek béklyóitól p... több»

 

Anders Danielsen Lie karrierje legkiemelkedőbb alakításának tartják a filmben nyújtott színészi teljesítményét.

(csd)
 

Joachim Trier elmondásai szerint a filmben női szemszögből kívánták reprezentálni a meztelenséget, mivel ilyen képet legtöbbször férfi perspektívából láthatnak a nézők.

(csd)
 

Peter Bradshaw a The Guardian magazinnak adott interjújában a Cannes-i Filmfesztivál legjobb darabjának nevezte a filmet.

(csd)
 
A világ legrosszabb embere olykor bántó banalitása ellenére is a szó teljes mélységében kendőzetlen, friss és lendületes, életigenlő film, amely intellektusa mellett erősen atmoszférikus is. Ahogy mindez elvárható az Oslo-trilógia harmadik darabjától. több»
 
Nagyon modern film ez. De nem a hangvétele teszi azzá. Sokkal inkább az a képessége, ahogy teljesen gyarló és hétköznapi karaktereit olyan közel hozza hozzánk, amennyire ez csak lehetséges abban a csalóka világban, ahol azt hisszük, csupán egy kommentnyi a távolság. több»