67% 45 szavazat
Halál Palermóban

Halál Palermóban

Palermo Shooting
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
30
Szereplők (30)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
3
Érdekességek (3)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Finn elismert fotós ,de nincs semmi szabadideje. Egy nap mindent hátrahagy és elindul Palermóba. Útján követi egy bosszúszomjas alak. Amikor megérkezik, miden megváltozik és még a szerelemre is rátalál.

(HercegPeter)

Rendező: Wim Wenders
Forgatókönyvíró: Wim Wenders, Norman Ohler, Bernd Lange
Ország: Németország, Franciaország, Olaszország
Premier (HU): 2009.08.14.
 
2016.09.27 quentin

legújabb vélemény

Win Wenders nem tartozik kimondottan a kedvenc rendezőim közé. Ezt ez a film is megmutatta nekem. Igaz ugyan, hogy elég karizmatikus a főszereplő, de utána annyira lélektelenül viszonyul Palermóhoz, hogy mindent elrontott vele, legalábbis nálam.

0
 
2016.01.17 alexxx

Ez a film, jobban mondva a rendezője, hosszú idő után újra tudatta velem, mi az a filmes pszichózis. Az intellektuális-filozofikus-misztikus vonal ugyan nagyon eredetinek tűnik, mégis hatásában inkább unalmasságot és vontatottságot sugallt. Különben technikai szempontból kitűnő munka.

0
 

A jelenetben, amikor Finn a fotóshölggyel beszélget, megbeszélik a fényképezőgépük korát. Elmondja, hogy a Plaubel húsz éves, a lány pedig azt, hogy a Leicája 40 éves. Valójában Leica M7-je van, ami kissé eltér a régebbi Leica kameráktól. Ez a fényképezőgép csak 2002-ben került forgalomba.Szerző: Bafam

#1
 

Wim Wenders rendező a Cannes-i Filmfesztivál premierje után újraszerkesztette a filmet, és lerövidítette.Szerző: Bafam

#2
 

Ez a film az első, amit Wenders rendező a szülővárosában, Düsseldorfban forgatott.Szerző: Bafam

#3