58% 48 szavazat
Páratlan prédikátor

Páratlan prédikátor

Leap of Faith
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
18
Szereplők (18)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
5
Érdekességek (5)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Jonas Nightingale tiszteletes az utakat járja kis csapatával, és szenvedélyes prédikációival próbálja jobb útra téríteni a hívőket. A sima beszédű prédikátor reményt ad a hallgatóinak, de cserébe megszabadítja őket a pénzüktől. Jonas showman és üzletember egy személyben, aki ha szükséges, a hiszékeny embereknek még a Messiást is eljátssza. Egyszer lerobban a teherautójuk, így kénytelenek a közeli kisvárosban kényszerpihenőt tartani. Jonas mindent megtesz, hogy elcsábítsa a helyi pincérnőt. De nemcsak a nővel gyűlik meg a baja, hanem a seriffel is, aki be akarja bizonyítani, hogy Jonas csaló.

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1994.07.01.
Steve Martin
Steve Martin
Steve Martin
Lolita Davidovich
Steve Martin
Lolita Davidovich
Liam Neeson
Debra Winger
 
2015.12.22 fester

legújabb vélemény

Kissé alul értékelt a film, elsősorban a zenét pontoznám, de a casting is megér egyet legalább. Nagyon jól megvágott, sziporkázó vígjáték egy kis valláskritikával megfűszerezve.

0
 
2015.02.08 Bady

A Páratlan prédikátor nem egy egyszerű vígjáték, nagyon odacsap az amerikai felekezeteknek, akik az emberek hitéből, elkeseredéséből nyerészkednek. Ezért szerintem kicsit méltatlan, hogy ennyire lehúzzák ezt a filmet.

0
 
2015.06.19 ollókéz

Lehet, hogy csak én vagyok ezzel így, de engem Steve Martin humora és alakításai mindig is irritáltak, nem egy vicces figura, de ennek ellenére alkalmanként adok egy esélyt a filmjeinek. De mindig megbánom. Ezúttal is így volt. Annyira szupergagyi is ötlettelen ez a film is, hogy nincs rá szava. Adam Sandler szint.

0

A film összbevétele 23 369 283 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A filmet Texas államban forgatták 1992 június 21-e és 1992 szeptember 1-e közt.Szerző: dulkap

#2
 

A filmet 2012-ben a Broadway-n színpadra is adaptálták.Szerző: dulkap

#3
 

Jonas a kocsijában a "Paradise by the Dashboard Light" című Meat Loaf dalt hallgatja. Meat Loaf Hoover-t, a buszsofőrt alakítja a filmben.Szerző: dulkap

#4
 

Steve Martin vette át a főszerepet miután Michael Keaton kilépett a produkcióból. Szerző: rbernadett

#5