Játssz egy Huawei MediaPad T3-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
95

Pink

(Pink)
 
e-batta  2017. 02. 21.

Taapsee Pannu fiatal kora ellenére úgy tűnik megtalálta a maga útját. Bár vállalt szerepet komédiákban (Chashme Baddoor) és szerelmi vígjátékban (Mr. Perfect) az igazi erőssége mégis az öntudatos, modern fiatal nő alakja, aki tisztában van magával, keveset beszél, de szótlanul is nagyon hatékony (a Baby című filmben az árnyékkommandó egyetlen női tagjaként mellékszerepben, de nagyon hatásos alakításban mutatta ezt be). Ezúttal egy baráti hármas tagjaként olyan traumával kell megküzdenie amely Indiában mindennapos, és érdekes módon itt Magyarországon is tudnánk mit mesélni erről. Az áldozathibáztatásról van szó. "Minek ment oda? Miért öltözött úgy? Ha egy nő iszik, akkor az kurva..." stb.
A film történetvezetése nagyon érdekesen épül fel, látjuk a három lányt szótlanul, csendes rémületben, és sokáig ki sem derül, milyen trauma érte őket, mert beszélni sem mernek róla. Mire napokkal később megteszik a feljelentést, addigra az ellenérdekelt fiú-trió már megtette a maga piszkos lépéseit, hogy a lányok egy életre megtanulják a leckét, hol is a helyük. A társadalmi igazságtalanságokat nagyon erősen bemutató filmben Amitabh Bachchan viszi el a pálmát, alakítása ezerszázalékos, először csak csendesen figyel, mint a lányok szomszédja, majd szépen, lassan belefolyik az életükbe, végül az egyetlen biztos pont és támasz lesz a lányok szemében, olyasvalaki, aki tudja mit akar, nem fél határozott lenni, vág az esze, és keményen harcba száll a tárgyalóteremben a kettős mérce bebetonozott rögvalóságával szemben.

 
Deku  2017. 09. 24.

Nem az én világom amit most itt nyújtottak viszont még így is azt mondhatom, hogy kellemes hangulata lett a filmnek. Nagyot csalódtam benne pozitívan. Ajánlom mindenkinek.

 
jazzy  2016. 11. 02.

Amitabh Bachchan lenyűgözött, és magam is csodálkoztam, hogy egy jogi dráma ennyire magával ragadott. A téma aktuális és erős, azok a nézőpontok, amiket itt a jogász prezentál, hihetetlenek.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.