Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
71
Filmadatlap
 
33
Szereplők
1
Vélemények
Képek
Videók
Két élet
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!

 
Berto49   2019. 08. 25.

legújabb vélemény

Évtizedekig hazugságban

Egy újabb előttem ismeretlen tényt tudtam meg ebből a filmből. A németek által megszállt Norvégiában a nők körében a katonák „eredményesen” tevékenykedtek. Ezek a nők nem voltak olyan karakánok, mint a királyuk, VII. Haakon, aki emigrációban, Londonból irányította az ellenállást. A viszonyokból született gyerekeket mivel árjáknak számítottak elvették a szülőanyjuktól és Németországban úgynevezett „Lebensborn” árvaházakban nevelték őket, így is pótolva a népszaporulatot. A berlini fal lebontása után, az NDK megszűnése következtében szabaddá vált a kutatás az ott nevelkedett immár felnőttek után. A fordulatos, de lassan kibontakozó cselekményű filmből meglepő dolgok, sötét titkok derültek ki. A mostanában sok filmben használt időbeli ugrások végig feszültté tették a filmet. A régen nem szereplő Liv Ullmann nem kapott elég lehetőséget tehetségének bizonyítására, csak szomorúan kellett néznie, ez pedig alapból is ment neki. A szememben az sem tette rokonszenvessé, hogy norvég létére egy valószínűleg náci némettel volt kapcsolata. Hja, a szerelem vak, ahogy mondani szokták. Annyit még a spoiler veszélye nélkül is elárulhatok, hogy a hírhedt Stasinak is fontos szerepe volt a történetben.

A film összbevétele 1 649 260 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet német versenyfilmként jelölték a "Legjobb idegennyelvű film" kategóriában, de nem került be az öt esélyes közé.

(Berto49 )
 

Hannelore Hippe (1951) német írónő "Eiszeiten" című kézirata alapján. A szerző a film forgatókönyvének írásában közreműködött. Az írás nyomtatásban végül csak 2018-ban jelent meg "Die verlorenen Töchter = Elveszett lányok" címmel.

(Berto49 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.