67% 65 szavazat
Pelyhes - Kalandra fel!

Pelyhes - Kalandra fel!

PLOEY - You Never Fly Alone
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
24
Szereplők (24)
30
Képek (30)
4
Videók (4)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

Hol nézheted

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2
Hivatalos tartalom

Pelyhes családja nagy útra készül: közekeg ugyanis a zord tél, és ilyenkor a költözőmadarak melegebb éghajlaton keresnek maguknak otthont. Ám Pelyhes egy véletlenl folytán lemaradt az indulásról, egyedül pedig nem vághat neki a nagy útnak, mert még kicsi. Viszont minden bátorságára és… Több


Forgatókönyvíró: Friðrik Erlingsson
Ország: Izland, Belgium
Premier (HU): 2018.10.18.
Forgalmazó: ADS Service

Pelyhes 2  (2026)

 
2024.02.03 Török389133

legújabb vélemény

Lehet, hogy a kisgyerekeknek tetszik, de felnőtteknek nagyon gyenge. Az állatok jól néznek ki, de a környezetre már nem maradt pénz/idő, 1-2 poén van benne, de a nagy része nem vicces, a történet pedig nagyon unalmas.

0
 
2019.02.11 Yosihiro

Pelyhes

Kicsit félve ültem le nézni ezt a mesét. Ettől függetlenül meserajongó vagyok. Igazából nem fogott meg ez az animáció. Olyan mintha összecsapták volna. Voltak részek melyek aprólékosan ki vannak dolgozva animálva és vannak olyan részek ami egyáltalán nincs. A történet nem rossz. Egy kismadár kalandjait meséli el és a végkifejlet igazán happy end. Ezt szeretem mikor jó a vége. :) Drámai hatást nem érzetem a filmen de meglepő volt hogy Pelyhes elveszítette édesapját. A színekkel és a grafikával meg voltam elégedve de mint írtam voltak azért hibák. Igazából főszereplő Pelyhes volt de Giron élettörténete is kirajzolódik a mesében. A szerelem kibontakozása talán a legjobban eladható "esemény" egy animációban. Itt sikerült szerintem. Ami viszont nem sikerült az talán a betétdalok amik nem illettek a filmbe. Főleg az egyik Magyarul szól aztán egy Angol ének jött. Ez nagyban lehúzta ezt az animációt! Összességében egy kedvelhető kis mese talán többször is megnézhető, de maradandó élményt nem fog bennünk hagyni. Talán egy 2. résszel feljebb vihetik ezt a nivót! Üdv Yosiu

0
 
2018.10.17 kasztni

Nagyon aranyos kis mese, szerintem az egyik legjobb, ami az utóbbi időkben készült, ráadásul nagyon mély tartalmi mondanivalója is van. Imádtam. Csakis ajánlani tudom!

0
 
2018.10.16 eviestan

Őszintén szólva, nekem egy kicsit lapos volt a történet, mintha már nem is egyszer láttam volna ezt a vásznon. Minden esetre szerintem egyszer simán meg lehet nézni.

0
 
2019.02.16 Bocipulman

A gyerek véleménye a lényeg.

Olvastam egy-két kritikát erről a katasztrófa filmről, de egyik sem említette a nyomasztó hangulatát melyben végig azon aggódhatunk ki mikor hal meg, eszi meg a sólyom vagy a róka, fúl vízbe, zuhan szakadékba vagy vadásza le egy macska esetleg végez vele a fagy halál. Hozzá teszem ez volt az első film amit a négy éves lányom csendben (elejétől a végig !!) megnézetett és mikor megkérdeztem hogy tetszett a mese? "Nagyon tetszett" volt a válasz. Ezen a mesén nem fogsz nevetgélni az biztos, nem vidám vagy vicces a gyereket mégis lenyűgözte!

0

A film összbevétele 77 815 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 31 606 277 forintot termelt. A hazai mozik összesen 27 784 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1