Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
100%

Prehisztorikus bolygó (2022)

Prehistoric Planet
Filmadatlap
 
17
Szereplők
6
Vélemények
5
Képek
2
Videók

Galéria (5)

Videók (2)

 
MoviesChris   2023. 02. 06.

legújabb vélemény

1

A Prehisztorikus Bolygó egy fantasztikus dokumentumfilm-sorozat. Elkepesztő az a technikai zseni, amivel ezt az alkotást létrehozták. Hihetetlen a lények megalkotása és azoknak a tájban elhelyezése. Ha már tájak: azok már önmagukban megérnének egy kü... több»

 
kabel   2022. 07. 06.

1
Hihetetlen

Sajnos, a Jurassic World borzalmas filmje miatt ez nem kapott elég publicitást, pedig egy olyan minőségi, érzelemmel és történelemmel teli sorozatot kapunk, amihez foghatót ritkán láthatunk. A különböző állatok nem vérszomlyas fenevadként vannak bemutatva, átlagos, napi tevékenységüket mutatja be a sorozat: hogyan keresnek párt, hogyan vakarják meg a hátukat, hogyan raknak tojást. Mindezt olyan realisztikus dinoszaurusz animációkkal és modellekkel láthatjuk, hogy minden eddigi dinós sorozat eltörpül mellette. A legszebb az egészben, pedig az, hogy ez mind valódi, nem valami romanitcizált kép vagy túlrajzolt concept art.

 
JRD   2023. 01. 05.

0
Kihagyhatatlan!

Megszoktuk, hogy David Attenborough minden filmje ismeretet, tudást ad át, és teszi ezt mindig ízlésesen, pontosan és érdekfeszítően. Ez az ismeretterjesztő 5 részes természettudományi sorozat sem kivétel. A technika segítségével megjelenített dinoszauruszok életét követhetjük nyomon a 66 millió évvel ezelőtti korban. A gyártás folyamán komoly háttérmunkálatok, kutatások folytak, és neves tudósok, szakértők vettek benne részt. A végeredmény önmagáért beszél. Érdemes megnézni. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
pet-et   2022. 05. 23.

1

A trailereket látva vizuális csemegét vártam ettől a sorozattól, és valóban jobb volt, mint amire számítottam. Az ember elfelejti, hogy CGI-t néz, és ami még könnyebbé teszi a felejtést, azok a rövid történetek, amik a szereplőkhöz, azaz a dinoszauru... több»

 
G.Noir   2022. 10. 09.

0

Természetesen jár az 5 csillag, mert gyönyörű, izgalmas és érdekes. Egyedül azon mosolyogtam, hogy ezek a dínók (talán a repülő őshüllőket leszámítva) nagyon kigömbölyödtek. A tollakról tudtam, de arra nem számítottam, hogy az új ábrázolásukban kicsit ducibbak is lesznek, mint a korábban. :)

 
M4T   2022. 05. 24.

0

A dinoszauruszok, a pteroszauruszok és a tengeri hüllők olyan valósak és a vizuális effektusok olyan jók, hogy majdnem azt hittem, nem CGI volt, hanem valódi. Valóságosnak tűnik.

 

A film zenéjét a sokszor hallott Hans Zimmer , Kara Talve és Anže Rozman szerezte.

(JRD )
 

A sorozat célja nem csupán az volt, hogy a legfrissebb tudományos eredmények és elméletek felhasználásával naprakész képet mutasson az őskori állatokról, hanem az is, hogy foglalkozzon a paleontológiai médiumok néhány gyakori kliséjével. A 2000-es és 2010-es években, a bemutatón dolgozó tudósok és művészek közül sokan, például Darren Naish tudományos tanácsadó is kulcsszerepet játszott abban, hogy újraértelmezze a történelem előtti állatok megjelenésével és viselkedésével kapcsolatos ismereteinket. A régebbi médiában a dinoszauruszokat gyakran nagyon kevés lágy szövettel és tompa színekkel ábrázolták. A sorozat tehát olyan spekulatív, de tudományosan megalapozott tulajdonságokat mutat be, mint például az állatok élénk színei, vagy bizonyos állatok felfújható bőrszerkezetei. Az olyan ragadozó állatokat, mint a T-rexet, gyakran hiperaktív, ordító szörnyetegként jellemzik a médiában, aminek soha nem volt tudományos alapja. A 20. század közepén a hiedelem szerint a húsevő dinoszauruszok féltek a víztől, a növényevők szelíd óriások voltak, a dinoszauruszok pedig nem tudnak túlélni hideg éghajlaton. Ezek az elképzelések szintén alaptalanok, így a sorozat T-rex úszást, heves harcot folytató növényevőket és a sarkvidékhez közeli vidékeken élő dinoszauruszokat ábrázol, amelyeket zsírréteg vagy toll véd a hidegtől.

(Thibo84 )
 

Az előállítás során egy tudományos tanulmány kimutatta, hogy a szarvas Carnotaurus ragadozó dinoszaurusz hátán és oldalán lévő nagy, göröngyös pikkelyek valószínűleg nem rendezett sorokba rendeződtek, ahogy korábban gondolták, hanem véletlenszerű, szabálytalan mintázatba. Azt is feltételezik, hogy a szarvak életükben sokkal nagyobbak lehettek keratinos hüvelyük miatt. A műsor Carnotaurus modelljeit még a megjelenés előtt véglegesítették, és a tudományos tanácsadók nem kaptak hozzáférést a tényleges fosszilis anyagok tanulmányozásához, így a sorozatban szereplő állat terveit általában elavultnak tekintik.

(Thibo84 )
 
Ha dinoszauruszokkal kapcsolatos médiatermékekről van szó, akkor kapásból mindenki a Jurassic Parkot kezdi emlegetni. Pedig jóformán se szeri, se száma a mindenfelé fellelhető dínós kontentnek. A blockbusterek és a szélárnyékukban megbúvó semmirekellő trash fércművek mellett azonban egy méltatlanul elhanyagolt szegletben húzódnak meg az ismeretterjesztő sorozatok. Persze aki gyerekkorától fogva benne ragadt a dínómániában, annak nem sok újat lehet már mutatni. De a Prehisztorikus bolygó még az ő számukra is olyat nyújt, amitől nehéz lesz észhez térni. A David Attenborough által narrált ismeretterjesztő sorozat már most olyan megkerülhetetlen klasszikus, amire nagyon régen volt példa a témában. Prehisztorikus bolygó kritika és ajnározás. több»