A Davenport házaspár, Daphne és Darcy zenészek, akik Londonból egy walesi nyaralóba költöznek, hogy befejezzék új albumukat. Véletlenül egy eddig soha nem hallott misztikus hangot rögzítenek, és fokozatosan elszakadnak a… Több

Kevés időd van ezen a bolygón, töltsd valami olyan mozival, ami értéket ad át, szórakoztat, vagy elgondolkodtat, és ideális esetben az adott film ezeket még ügyesen kombinálja is. A Rabbit Trap nem ezt a filozófiát követi, helyette hihetetlenül unalmas, folyamatosan merengő művészfilmruhát ölt, ahol még a sztori felénél is várod, hogy valami végre történjen, ami ezeknek a semmitmondó dialógusoknak keretet ad. Történik is valami, de erre kb. egy órát kell várni, és az igazat megvallva, nem érte meg a dolgot. Nem szeretem ezekben a filmekben, hogy metaforájukat olyan mélyre csomagolják merengésekben és semmitmondó mondatokban, hogy minden életkedvem elmegy, hogy egyáltalán feltárjam a narratíva - amúgy érdekesnek ható - népi-kozmikus horrortitkait. Egyszerűen nincs ingerem erre, mert az álommal küzdök, olyan karakterek miatt, akik nem rokonszenvesek vagy érdekesek, mégis végtelen hosszan nézzük, ahogy szenvednek. Mit kéne szeretni vagy megfejtenem, ha a rendező nem akarja, hogy élvezzem a filmélményt? Olyan, mint egy olyan könyvet olvasni, ami kétmondatonként swahilire vált, aztán csodálkozik, ha nem értik a hiányzó elemeit. Ezt szerintem egy rövidfilmbe kellett volna levágni; 20-30 percben remekül el tudták volna mesélni a sztorit végtelen vergődés nélkül.
Ez a rendező, Bryn Chainey, első nagyjátékfilmje. A Rabbit Trap premierje a Sundance filmfesztiválon volt.
A film női főszereplőjét, Daphnét egy valódi elektronikus zeneszerző, Daphne Oram inspirálta, aki évekig dolgozott a BBC-nek különböző sorozatok és filmek zenéjén, az ő nevéhez fűződik az eredeti Ki vagy, doki? főcímdala is.