Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78%

Rockhajó (2009)

The Boat That Rocked
Filmadatlap
 
26
Szereplők
8
Vélemények
6
Képek
Videók
Rockhajó
 
Xenomorf   2019. 10. 06.

legújabb vélemény

A film meglepően sok negatív kritikát kapott, pedig szerintem maradéktalanul teljesíti mindazt, amire vállalkozott. Az elsődleges cél nyilvánvalóan a hatvanas évek hangulatának megteremtés volt, egy kis történelmi betekintéssel, jópofa humorral és fő... több»

 
Tomi   2015. 09. 30.

Nagyon jó kis film isszonyúan jó hangulattal. Boldogan ajánlom mindenkinek. :D


 
Buborék   2015. 06. 28.

Nagyon jó ez a fim, nekem tetszett. Szerintem minden kiváló, jó a történet, kiváló a rendezés! A színészek nagyon jól hozzák a karakterüket. Csak ajánlani tudom!

 
VenuszProjekt   2015. 06. 06.

Jó kis film ez, van hangulata, az már egyszer biztos. Viszont sajnáltam, hogy a végére kissé ellaposodott, én másabb befejezést szántam volna neki. Ennek ellenére tetszett, nem egy hétköznapi alkotás.

 
era93   2015. 06. 01.

Igazán szórakoztató film volt. Nagyon kedveltem, Bill Nighy egyébként is szimpatikus színésznek tűnik így már ez egy jó pont volt. Aztán hangulat tökéletesre sikeredett nem utolsó sorban persze a zenék is szuperek voltak.

 
Corazon.Donq   2015. 08. 16.

Várakozás volt bennem a film iránt, de nem lett az a húha kategória. Amolyan egyszerű és nézhető kategória. Ami persze nem feltétlen rossz. Még valamilyen szinten el is szórakoztatott. Egyszer meg lehet nézni bárki számára.

 
Drein   2015. 02. 04.

Aranyos és vicces film. Érdekes a történet. Jók a zenék és viccesek a karakterek. Nekem tetszett!

A film összbevétele 7 994 115 dollár volt (imdb.com).

 

Az Universal Pictures stúdió 195. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Gavin Kavanagh valószínűleg Robbie Dale-t, a híres rádióst ábrázolja. Egyébként több híres DJ-re is rá lehet ismerni egyik-másik karakterben. Tony Blackburn például a rádióban nősült, Kenny Everett pedig a filmbéli Angus Nutsfordra emlékeztet.

(ps)
 

Richard Curtis létező személyeket és történelmi kalózrádiókat alapul véve írta meg egyébként fikciós történetét.

(ps)
 

Bob a film végén a The 5000 Spirits Or The layers Of The Onion lemezt ragadja meg, az Incredible Strin Bandtől. Ezt a lemezet csak 1967-ben játszották fel, és ekkor is adták ki, csakhogy a film 1966-ban játszódik.

(ps)
 

James Corden jeleneteit végül kihagyták a filmből, de a DVD kiadás extrái között megtalálhatóak. Corden egy rivális DJ-t alakít, aki különböző módszerekkel igyekszik szabotálni a Rockhajó munkáját.

(ps)
 

A film elméletileg 1966-ban játszódik, de láthatunk néhány lemezt, amik akkorra még nem jelentek meg. Ott van például a The Who "Won't Get Fooled Again" című lemeze, amit 1971-ben adtak ki.

(ps)
 

A filmhez mindössze hat perces filmzenét kellett írni, amit a fináléban hallhatunk. A zenét Hans Zimmer írta szívességből. Fel sem tüntették zeneszerzőként, csak a többi felhasznált dal között tüntették fel Zimmer nevét.

(ps)