N/A
Érdekességek

Romería

Romería

Cikkek

A főszereplő, Llúcia Garcia, pályájának első jelentősebb filmes szerepét alakítja Marinaként – őt castingolták Barcelona egy utcáján, és Cannesban ő jelent meg Carla Simón oldalán a vörös szőnyegen.Szerző: Csillag Lajos

A film jelentős részét 2024 nyarán, Vigo történelmi központjában és környékén forgatták, köztük a híres Praza de Almeidanál 2004-es helyszínként.Szerző: Csillag Lajos

A cselekmény strukturáltan épül fel: Marina anyjának valódi levelei inspirálták a film szerkezetét, mely évekre visszanyúló napló-szerű okokra épül, így a múlt és jelen ún. epizodikus módon tárul elénk.Szerző: Csillag Lajos

A film 2025. május 21-én debütált világszerte a 78. Cannes-i Filmfesztivál fő versenyprogramjában, ahol Carla Simón először versenyzett az Arany Pálma-díjért.Szerző: Csillag Lajos

A Romería Carla Simón harmadik nagyjátékfilmje, amelyet személyes családtörténete ihletett: a rendező elvesztette mindkét szülőjét AIDS következtében még gyerekkorában, és ezzel a filmmel ezt próbálja újrafelfedezni és feldolgozni.Szerző: Csillag Lajos