Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
88

Sissi - Az ifjú császárné (1956)

Sissi - Die junge Kaiserin
Filmadatlap
 
15
Szereplők
2
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Érdekességek: Sissi - Az ifjú császárné (1956)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

Romy Schneider soha nem használt dublőrt a forgatások során, pedig nem kis nehézségeket okozhatott számára az ötrétegű alsószoknyában megmászni a tiroli hegyeket.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Romy Schneider számára a Sissi-imázs, amelyet már a kezdetektől fogva ráragasztottak (egyesek szemében a két bajor lány személye már-már összemosódott) nagyon terhessé kezdett válni. A színésznő már-már gyűlölni kezdte a szerepet, ami híressé tette.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Sissi Németországban még az Elfújta a szél című nagysikerű film nézettségét is felülmúlta, majd szépen lassan meghódította az egész világot. A Cannes-Midi újságírója, Paul Rebous úgy fogalmazott: "Sportnyelven szólva, Bécs a szőnyegre küldte Hollywood-ot".

(ArpiHajdu és Réci)
 

Romy Schneider-nek komoly megpróbáltatásokat okozott a nehéz paróka viselése. A színésznő szerette volna a saját haját megnöveszteni, de a film készítői kinevették, hiszen nem várhatnak addig a forgatásokkal. A császárnénak magának is komoly nehézségeket okozott hajkoronája, amelyet egyesek szerint már valóban korona helyett viselt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás első napjai olyan helyeken zajlottak, ahol Sissi is gyakran megfordult: a Schönbrunni Kastélyban és a Szent István templomban, valamint egy Tuschl magánkastélyban, ami később hotelként üzemelt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Annak ellenére, hogy Romy Schneider és filmbéli partnere Karl Böhm szépen mutattak együtt a filmvásznon és a pletykalapok azonnal románcot sejtettek köztük, Romy saját bevallása szerint egyáltalán nem vonzódott Böhm-höz, sőt nem is tartotta túl nagyra partnerét, aki tíz évvel volt idősebb a színésznőnél, így a felnőtt világ megtestesítőjét látta benne.

(ArpiHajdu és Réci)
 

1955-ben a II. világháború pusztításai után érthető nosztalgia támadt az emberekben a régi korok, így Ferenc József Monarchiája iránt is. Ennek a nosztalgiának köszönhetőek születik meg a Sissi. Ernst Marischka amúgy is nagy érdeklődést mutatott a császári udvar iránt, 1932-ben már írt egy operettet Erzsébetről.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A császárné és az őt alakító Romy Schneider élete számos ponton összeér. Romy is makacs és lázadó gyermek volt és édesapjával, akit Pappinak nevezett kedvenc közös szórakozásuk volt, hogy vadászni jártak a bajor erdőkbe, akárcsak Sissi.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.