Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Szentjánosbogarak sírja (1988)

Hotaru no haka
Filmadatlap
 
26
Szereplők
14
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Videók (1)

 
Filmbarbár   2021. 08. 02.

legújabb vélemény

1
Vidám menetelés a pusztulásba

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Noha nem szoktam elzárkózni az elől, hogy alkalomadtán egy-egy filmet újranézzek, a Szentjánosbogarak sírját felvettem a "nem szeretném még egyszer látni" címet viselő képzeletbeli listámra. Nem azért, mert rossznak tartanám, hanem azért, mert lelkil... teljes kritika»

 
Puncs   2019. 02. 15.

1

Nem vagyok egy nagy animefan és nem is hiszem, hogy valaha az leszek, de ez a film gyönyörű és nagyon szívbemarkoló. Két gyerek szemén keresztül mutatja be, hogy megy tönkre és pusztul el egy egész család. Hát, a könnycsatornáim azok rendesen kitisz... több»

 
mamiéstöti2   2017. 05. 05.

0

Ennél komolyabb rajzfilmet még nem láttam. Érzelmileg annyira megfogja az embert, hogy ha a címét meghallja, a hideg is kirázza. Ha valaki megismételhetetlen remekművet akar látni, mindenképp nézze meg.

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Ez a film nagy csalódást okozott nekem hála az égnek. Mivel először én azt hittem, hogy rém rossz lesz az egész film. Majd ráadtam a fejem, hogy megnézem és hihetetlen nagy élményt nyújtott.

 
dailyfilmsan   2019. 08. 01.

0

Eléggé megosztó rajzfilm. Nagyon nem a gyerekeknek lett kitalálva. Elég erős tartalmilag és mondanivaló szempontjából is. Az emberi makacsság netovábbja szerintem, ami legjobban tükröződik a rajzfilmből. Mindazonáltal nagyon jól szemlélteti a háborús nehézségeket, azt a megváltozott világot, ami akkor volt.

 
Lamboh   2017. 10. 17.

0

Óriási élmény. Erős lelkű vagy teljesen érzéketlen embernek kell lenni ahhoz, hogy az embert ne teperje a földre. A vége nagyon szívszorító.

 
elekm90   2020. 10. 24.

0

Rendkívül szomorú történet egy testvérpár megpróbáltatásairól. A kis Szecukó szinkronja szerintem elég idegesítőre sikeredett, de ez semmit nem von le az értékéből. Aki nem szereti a mélabús, melódramatikus történeteket, az szerintem kerülje.

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított, "101 War Movies You Must See Before You Die" (magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Isao Takahata volt az egyetlen a stábban, aki valóban átélte a bombázásokat.

(kázsé)
 

A filmet a Totoro - a varázserdő titka c. filmmel párhuzamosan készítették, sok animációs szakembernek gondot okozott észben tartani, melyik filmen is dolgoznak.

(kázsé)
 

A második világháború végének hatvanadik évfordulójára egy élőszereplős verzió is született a Szentjánosbogarak sírjából.

(kázsé)
 

A film Akiyuki Nosaka igaz történetén alapul.

(kázsé)