Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
12
Vélemények
9
Képek
1
Videók
 
Ms. Akárki   2019. 08. 01.

legújabb vélemény

Nem vagyok egy nagy anime fan de ez a mese nagyon megrendített. Ahogy a háború borzalmait és annak következményeit, a túlélést, éhezést ábrázolja az brutális. Szörnyen sajnáltam, hogy végül a kislány alultápláltságban meghalt. Szörnyen lehangoló de mély tartalmú mese.

 
Puncs   2019. 02. 15.

Nem vagyok egy nagy animefan és nem is hiszem, hogy valaha az leszek, de ez a film gyönyörű és nagyon szívbemarkoló. Két gyerek szemén keresztül mutatja be, hogy megy tönkre és pusztul el egy egész család. Hát, a könnycsatornáim azok rendesen kitisztultak a film végére. Nekem csak egy valami nem tetszett, mégpedig a magyar szinkron. Úgyhogy inkább angolul néztem meg. Ettől függetlenül számomra ez a Ghibli stúdió legmeghatóbb animéje. Hihetetlen, hogy egy mesével milyen érzelmeket lehet kiváltani.


 
mamiéstöti2   2017. 05. 05.

Ennél komolyabb rajzfilmet még nem láttam. Érzelmileg annyira megfogja az embert, hogy ha a címét meghallja, a hideg is kirázza. Ha valaki megismételhetetlen remekművet akar látni, mindenképp nézze meg.

 
Deku   2017. 08. 30.

Ez a film nagy csalódást okozott nekem hála az égnek. Mivel először én azt hittem, hogy rém rossz lesz az egész film. Majd ráadtam a fejem, hogy megnézem és hihetetlen nagy élményt nyújtott.

 
dailyfilmsan   2019. 08. 01.

Eléggé megosztó rajzfilm. Nagyon nem a gyerekeknek lett kitalálva. Elég erős tartalmilag és mondanivaló szempontjából is. Az emberi makacsság netovábbja szerintem ami legjobban tükröződik a rajzfilmből. Mindazonáltal nagyon jól szemlélteti a háborús nehézségeket, azt a megváltozott világot ami akkor volt.

 
A Grave of the Fireflies 1989-ben megérdemelten zsebelhette be a Blue Ribbon Awards különdíját, és a Chicagói Nemzetközi Gyerek Filmfesztiválon, 1994-ben a legjobb animációs filmnek járó jutalmat. De nem csak emiatt érdemes megnézni, hanem mert tényleg az egyik leggyönyörűbb és legmeghatóbb alkotás, amely világháborús drámai témában született. több»
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Isao Takahata volt az egyetlen a stábban, aki valóban átélte a bombázásokat.

(kázsé)
 

A filmet a Totoro - a varázserdő titka c. filmmel párhuzamosan készítették, sok animációs szakembernek gondot okozott észben tartani, melyik filmen is dolgoznak.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.