63% 68 szavazat
Szigorúan piszkos ügyek 3.

Szigorúan piszkos ügyek 3.

Mou gaan dou III: Jung gik mou gaan
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
22
Szereplők (22)
4
Képek (4)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Yan meggyilkolása után Ming ellen vizsgálat folyik, majd felfüggesztik. Nemcsak karrierje, magánélete is romokban hever, mert felesége elköltözik és magával viszi kislányukat is. Lelkileg és testileg is összeomlik. Monoton és üres napjai akkor szakadnak véget, amikor felfigyel a rendőrség új sztár nyomozójára, akiben egykori önmagát látja viszont. Ming gyanúját igazolandó - a Triád beépített emberének tartja a férfit - titokban nyomozni kezd kollégája után. Azonban nemcsak ő áll lesben, észreveszi, hogy valaki őt is követi. Csak későn ébred rá, hogy megfigyeltje és követője őt szorította sarokba ahonnan menekülésre nincs esély...

Forgatókönyvíró: Felix Chong, Alan Mak
Ország: Hongkong, Kína
Premier (HU): 2004.09.23.
 
2023.03.08 Zsolt Szabó

legújabb vélemény

A záródarab

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Méltán minőségi befejezést kap a sorozat, és „elviekben” lezárást; hogy ez igaz-e, azt döntse el mindenki maga, de tény, hogy eme alkotást már 20 éve lezárták és nem készült el belőle több rész, hiába volt annyira sikeres. Legalább az ázsiaiak le tudnak zárni dolgokat. Nem lehúzni még az utolsó bőrt is a neves és sikeres alkotásairól. A 3. rész mondjuk úgy, hogy egy all star rész, mindenki szerepel benne, aki az első két részben, természetesen a fő történetszál egyértelműen újfent a két beépült nyomozóról szól, csak itt megint más szemszögből megvilágítva a történteket. Ez nem lett annyira kegyetlen rész, mint a második rész. Természetesen eme rész sem veszített fényéből, vagyis a minőségi szintet tudta tartani az előző két részhez képest. A szereplők ugyanolyan jól hozzák szerepüket, a vágás és rendezés is kitűnő, a zene pedig az ázsiai dallamokkal különlegesebbé teszik a történetet. Úgyhogy én csak ajánlani tudom, de ez nem egy ütöm-vágom típusú akció, ez picit másabb és jobb. A történet picit a jelenben, illetve a múltban is zajlik, így oda kell figyelni, hogy ne vesszünk el teljesen a történetben. Visszanyúl az első két részhez, összefüggőek a részekkel. Én simán erre a részre is adok egy 7/10-es osztályzatot. A cselekmény szerintem ebben a részben a legbonyolultabb, de ez csak az időugrásoknak köszönhető, hogy egyszer a múltban, egyszer a jövőben, vagy éppen a jelenben játszódik, de épp ezért nem egy átlagos filmről beszélünk.

3
 
2016.07.31 byebyepuppy

A trilógia méltó folytatása szerintem az egyik legjobb rész, csavaros a történet és jók a színészek is benne annak ellenére, hogy egyet nem ismerek közülük. Tényleg érdemes megnéznie annak aki szereti az akció filmeket, de persze csak ha nem agyatlan autús üldőzésre vágyik.

1

A film összbevétele 4 468 597 dollár volt (imdb.com).

#1