Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

Az öltöztető (2015)

The Dresser
Filmadatlap
 
25
Szereplők
5
Vélemények
4
Képek
2
Videók
Az öltöztető

Galéria (4)

Anthony Hopkins
Ian McKellen
Ian McKellen
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Ian McKellen
Ian McKellen
Anthony Hopkins

Videók (2)

 
GedyPapa   2017. 06. 02.

legújabb vélemény

0

A színészek kiválóak voltak mind McKellen, mind Hopkins zseniálisan hozta a szerepét. Maga a sztori elég vontatott és lassú volt, azonban a színészek a hátukon viszik az egész történetet.

 
HercegPeter   2017. 02. 14.

0

Kivételes színészi játék. Mind a két színész klasszis teljesítményt produkált, de ez igaz szinte mindenki másra is. Ezenkívül, kevés filmnél mondható el. hogy a szinkron is tökéletes, de itt az. Egyszerű és zseniális alkotás.

 
jazzy   2016. 03. 18.

0

A film egyszerre volt mulatságos és szívszorító. Ahogy egyszerre sajnáltam és szántam a két főszereplőt is, de nevetni is tudtam rajtuk. Megható történet, remek szereposztás! Nézzétek meg, érdemes!

 
Toncsi   2016. 02. 23.

0

Bámulatos, hogy a két kiváló színész mennyire betölti a nézőteret személyiségével és játékával. Ha senki más nem fordulna meg a filmben, akkor is bőven elég volna ez a két szereplő. A történet rém egyszerű, de ebből a nézőpontból minden másként hat. Kiváló alkotás!

 
Gwen   2016. 01. 10.

0

Szeretem Ian McKellent, Hopkins pedig szintén nagy arc. Igazán megindító kettejük barátsága, ahogy egymás támaszai és tükrei az életben. Szép film, tetszett.

 

A film két főszereplője, Sir Anthony Hopkins és Sir Ian McKellen mindketten alakítottak már korábban neves filmrendezőt: előbbi Hitchcockot formálta meg a róla készült életrajzi filmben 2012-ben, míg utóbbi James Whale bőrébe bújt az 1998-as Érzelmek tengerében című filmben.

(erare)
 

A film 1983-as verziójának forgatókönyvét szintén Ronald Harwood készítette el.

(erare)
 

Az öltöztető történetének filmre átültetése ahhoz a Ronald Harwoodhoz köthető, aki íróként közreműködött a Szerelem a kolera idején (2007), a Szkafander és Pillangó (2008), a Csodálatos Júlia (2004) és A zongorista (2002) című alkotások forgatókönyveinél is - ez utóbbi kapcsán Oscar-díjban részesült.

(erare)
 

Az 1983-as verzióban a főszereplőt, a kiöregedett színészt Albert Finney, míg hűséges öltöztetőjét Tom Courtenay alakította zseniálisan.

(erare)
 

Az öltöztető filmvásznon első ízben Peter Yates rendezésében jelent meg 1983-ban.

(erare)