Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
80%

Az öltöztető (2015)

The Dresser
Filmadatlap
 
25
Szereplők
5
Vélemények
4
Képek
2
Videók
Az öltöztető
 
GedyPapa   2017. 06. 02.

legújabb vélemény

0

A színészek kiválóak voltak mind McKellen, mind Hopkins zseniálisan hozta a szerepét. Maga a sztori elég vontatott és lassú volt, azonban a színészek a hátukon viszik az egész történetet.

 
HercegPeter   2017. 02. 14.

0

Kivételes színészi játék. Mind a két színész klasszis teljesítményt produkált, de ez igaz szinte mindenki másra is. Ezenkívül, kevés filmnél mondható el. hogy a szinkron is tökéletes, de itt az. Egyszerű és zseniális alkotás.


 
jazzy   2016. 03. 18.

0

A film egyszerre volt mulatságos és szívszorító. Ahogy egyszerre sajnáltam és szántam a két főszereplőt is, de nevetni is tudtam rajtuk. Megható történet, remek szereposztás! Nézzétek meg, érdemes!

 
Toncsi   2016. 02. 23.

0

Bámulatos, hogy a két kiváló színész mennyire betölti a nézőteret személyiségével és játékával. Ha senki más nem fordulna meg a filmben, akkor is bőven elég volna ez a két szereplő. A történet rém egyszerű, de ebből a nézőpontból minden másként hat. Kiváló alkotás!

 
Gwen   2016. 01. 10.

0

Szeretem Ian McKellent, Hopkins pedig szintén nagy arc. Igazán megindító kettejük barátsága, ahogy egymás támaszai és tükrei az életben. Szép film, tetszett.

Galéria (4)

Anthony Hopkins
Ian McKellen
Ian McKellen
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Ian McKellen
Ian McKellen
Anthony Hopkins

Videók (2)

 

A film két főszereplője, Sir Anthony Hopkins és Sir Ian McKellen mindketten alakítottak már korábban neves filmrendezőt: előbbi Hitchcockot formálta meg a róla készült életrajzi filmben 2012-ben, míg utóbbi James Whale bőrébe bújt az 1998-as Érzelmek tengerében című filmben.

(erare)
 

A film 1983-as verziójának forgatókönyvét szintén Ronald Harwood készítette el.

(erare)
 

Az öltöztető történetének filmre átültetése ahhoz a Ronald Harwoodhoz köthető, aki íróként közreműködött a Szerelem a kolera idején (2007), a Szkafander és Pillangó (2008), a Csodálatos Júlia (2004) és A zongorista (2002) című alkotások forgatókönyveinél is - ez utóbbi kapcsán Oscar-díjban részesült.

(erare)
 

Az 1983-as verzióban a főszereplőt, a kiöregedett színészt Albert Finney, míg hűséges öltöztetőjét Tom Courtenay alakította zseniálisan.

(erare)
 

Az öltöztető filmvásznon első ízben Peter Yates rendezésében jelent meg 1983-ban.

(erare)