Ördögűzés

The Exorcism

2025.02.08 Péter

Nagyon emberire sikeredett...

...vívódás, harc nemcsak saját magával... ami igaz lehet minden emberi lényre. Nagyon jól fel lett építve a feléig, ami egyeseknek unalmas lehet, de onnantól felpörögnek az események, és a vége egy kicsit összecsapottnak hathat, de ne hasonlítsuk a főszereplő előző papos szerepéhez, hiszen itt csak színészt játszik, aki olyan helyzetbe kerül, amibe ha benne van, nem biztos, hogy tudja egy átlagember (és a színész is egy átlagos ember), hogyan tudna kijönni. Az, hogy a főszereplőt körülvevő emberek milyenek, az csak még inkább ráerősített arra, hogy emberek a szereplők, és nem egy csettintéssel oldódnak meg a problémák/élet helyzetek.

2024.07.11 kabel

a nap véleménye

Crowe karrierjének ördögűzése

Nagyon gyenge film. Egyedül azért adtam neki két csillagot, mert egy filmes set legalább egy érdekes és eredeti ötlet volt egy ijesztgetős film helyszínének. Ez az egyedüli pozitívum, amit el tudok mondani, a film meglepően unalmas és horrormentes. R... Teljes kritika

2024.07.09 Jocpappa

10/3

Az ördögűzős filmek az új zombifilmek. Csak idén minimum a negyedik ördögös/vatikános/katolikus filmet látom, és baromira meguntam az egészet. Úgy látszik, átlovagolt erre a zsáner a 2010-es években szintén túlhúzott zombi témáról. 1. Russell Crowe miért vállal két egymást követő évben két egymástól független ördögűzős filmet, mindkettőben papot alakítva, ahelyett, hogy elmenne mondjuk kocogni, és a szénhidrátot űzné ki a testéből, ha már egy egész világ nézi őt? 2. Miért ilyen kegyetlen unalmas ez a film? 3. Mi ez a borzasztó fényelés és a Pepcóban leárazva vásárolt farsangi sminkkészlet újrafelhasználása démoni kinézethez? 4. Mi volt ez a Horrorra akadva-filmekbe illő végkifejlet és az odáig hegymászói képességek nélkül aligha teljesíthető rögös út? 5. Hogyhogy moziban kb. fél perce futó filmeket lehet torrentezni mostanában? Rendesen bűntudatom van. 16 éve hajózom a héttenger kalózkapitányaként, de ilyen időszak, mint az elmúlt másfél év nem nagyon volt még. Megannyi kérdés, oly kevés válasz.

2024.07.04 luksa10

Ez egy teljesen kihagyható film. Nem is értem, hogy Russell Crowe egyáltalán miért adta a nevét hozzá.

2024.07.05 ofszet

Hát, túl sokat senki se várjon ettől a filmtől. Amennyira sablonos, annyira kiábrándító a sztori. Csak épp nem szeretném teljesen lepontonzni, így egy gyenge közepesre értékelném.

2024.07.13 Eastern79

Ördögi Crowe

Russell Crowe a viszonylag jól sikerült, A pápa ördögűzője után ismét egy démonos sztoriban szerepel, amelyben igaz, hogy csak egy lecsúszott alkoholista színész bőrébe bújva, de újra papot alakít. Valahogy nem tudja a film eltalálni az alaphangulatot, hiszen míg a leszbikus lánya éppen azért kerül hozzá, mert egy meleg iskolatársa mellett kiállva bajba keveredik, addig a Crowe által alakított karaktert éppen egy pap becstelenítette meg még gyerekkorában, így aztán nem igazán tudni, hogy tulajdonképpen most akkor szeretnünk vagy gyűlölnünk kellene-e a melegeket, bár nem mintha bármelyik is hozzátenne valamit is az egyébként is gyenge sztorihoz. Feszültség szinte nulla, az effektek is hagynak némi kívánnivalót maguk után, és a horrorfaktor is megreked egy huszadrangú tv-sorozat szintjén. Talán Crowe alakítása értékelhető valamennyire, de ez kevés ahhoz, hogy megmentse a produkciót. Sablonos, vértelen, színtelen, szagtalan és unalmas. Az egyetlen horror jelen esetben az, ha végignézed.

2024.07.18 Kittikee Nézhetetlen

Ez konkrétan egy nézhetetlen szemét, ami teljes mértékben pofán csapja az igazi retrós démonűzős filmeket... vagy szemen köpi, ha így jobban tetszik. Mind kivitelezésben, storyban sokkal, de sokkal jobban készült ilyesfajta filmek a 80-as években bri... Több

2024.07.11 Caravaggio1978

Nem a színésszel van a baj...

Túllépek a sablon véleményírástól. A megalkotó fejében kellene egy kicsit rendet tenni, ez nem a Netflix, ember!!! Tehát a történet kicsit össze lett csapva, azaz a szereplőkről csak csipetnyi információt kapunk, abból is erősen megvágva. Az alaptörténetet teljesen átvágja, áthúzza, kiradírozza a mellékszál divatos verziója. Nincs bajom senkivel, de én sem szoktam erővel beleönteni a Metaxát olyan ember szájába, aki nem szereti, aki akarja, megissza, kiválasztja, fogyasztja, nem beszélem bele a lelkébe, hogy márpedig ezt szereted... Nos természetesen az egész sztorit lefedi a 16 éves fiú testébe cseppent szöszi lány szerelme a természetesen fekete kislánnyal. A lényege a filmnek ez volt, a film címe, az nagyon-nagyon mellécsúszott. Igazándiból csalódás, természetesen nem is vártam volna klasszikus történetet, de hát mindennek van határa... Russell nagyon jól alakít, ő nem tehet róla, hogy a rendező és a producer nem tudott még kimászni a sötét idiótaság nevezetű dobozkából... Remélem, rosszabb mozit nem fog elvállalni a nyugdíjas gladiátorunk. Izgalmasnak nem izgalmas, nem horror, inkább egy családi dráma nagyon rosszul megkomponálva.