Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
1
Videók
A svindler
 
Deku   2017. 09. 13.

legújabb vélemény

Elkeserítő alkotás lett. Az elejétől kezdve untatott ez a film, alig kapcsoltam be és már a végére kívánkoztam. Sajnos nagy áttörést hiába vártam volna tőle nem lett semmi ilyen benne.

 
Mano35   2015. 10. 23.

Ma is időtálló klasszikus dráma profi színészi alakítással. Akár többszöri nézésrr is leköti az embert. Komoly tartalmas és elgondolkoztatóklasszikus film.


 
kasztni   2015. 10. 21.

Paul Newman nagyot alakít a filmben, de egyébként annyira nem tetszett, nagyon vontatott volt a számomra a cselekmény, nem tudott annyira lekötni, mint amennyire vártam. Persze megértem, hogy akkoriban ilyenek voltak a filmkészítési szokások, de akkor sem volt számomra az igazi.

 
necum   2015. 09. 21.

Tetszett, ahogy fokozatosan kibontakozik a főszereplő "tragédiája". Ehhez a kiváló színészi játék is hozzátartozott, de nekem az egész film tetszett, a rendezés is, minden. Plusz nagyszerű hangulatot tudott teremteni, amihez persze hozzájárul maga a tény is, hogy ez a film sem bizony ma készült.

Paul Newman
Paul Newman
Jackie Gleason
 

Walter Tevis azonos című 1959-es regényén alapszik.

(Bogi87)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

Paul Newman a forgatás előtt sosem játszott billiárdot.

(kázsé)
 

Az egyik első nagyobb hollywoodi film, amiben használják a "bastard" ("szemét") szót.

(kázsé)
 

A film bemutatása után országszerte megnőtt az érdeklődés a billiárd iránt.

(kázsé)
 

Jackie Gleason a valóságban is kiváló billiárdjátékos volt, a legtöbb jelenetben ő maga játszik.

(kázsé)
 

A filmet hat hét alatt forgatták.

(kázsé)
 

Tony Curtis visszautasította a főszerepet.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.