Az ígéret

The Promise

A film forgatása 2015. őszén kezdődött meg Portugáliában, Máltán és Spanyolországban, és decemberben ért véget. Az alkotók 2016. májusában és júniusában további felvételeket készítettek New Yorkban. Szerző: Gergo Horvath

Az ígéret világpremierje 2016. szeptember 11-én volt a Trontói Nemzetközi Filmfesztiválon. Szerző: Gergo Horvath

A film csúnyán elhasalt az amerikai mozipénztáraknál, a sztárparádé ellenére a premierhétvégéjén mindössze 5 millió dolláros bevételt termelt, miközben költségvetése meghaladta a 90 milliót. Szerző: Gergo Horvath

A törökök részéről hatalmas lejárató kampány folyt a film ellen a témája miatt. A film premierje előtt az IMDB-n már 86 ezren értékelték a produkciót, ebből 55 ezer egy csillagos értékelés volt. Ezen szavazatok döntő része az Egyesült Államok határain kívülről érkezett. Szerző: Gergo Horvath

Bár a kritikusok nem rajongtak érte, a filmet olyan sztárok méltatták, mint a Backstreet Boys zenekar tagjai, Sylvester Stallone, Barbara Streisand, Sir Elton John, Alexis Ohanian, Dean Cain, Leonardo DiCaprio, Cher vagy Kim Kardashian.Szerző: Gergo Horvath