Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82
Filmadatlap
 
26
Szereplők
11
Vélemények
59
Képek
11
Videók
Az ígéret
 
uniterra   2019. 12. 12.

legújabb vélemény

Nagyon jo film, lebilincselo.

 
HercegPeter   2019. 03. 16.

a nap véleménye

Egy elfeledett népirtás.

Először is gondoljunk bele, hogy hány film készül a Holocaustról és mennyi az összes többi népirtásról? Nyilván azért van ez mert Hollywoodban nem örmény és nem ruandai (hogy csak két példát említsek) fejesek ülnek. Persze azért szökőévenként egyszer kiadnak nekik is egy filmet, hogy ne lehessen azt mondani, hogy velük senki se törődik. Azt kell, hogy mondjam, hogy talán nem is baj ez, mert szerintem sokkal meghatóbb és sokkal inkább együttérzésre ösztönöz egy olyan téma, amiről nem mondhatjuk el, hogy a csapból is ez folyik. Sokkal megrendítőbb úgy látni az eseményeket, hogy szinte alig tudunk róla valamit. Mert az ember képes érzéketlenné válni egy olyan témában, amit le akarnak nyomni a torkán. Ez a film a maga módján csodálatos. Persze nem az események miatt, hanem ahogy előadják azt. Az alakításokban még nagyítóval sem találunk hibát. A történet drámai, romantikus és leginkább nagyon tartalmas, részben köszönhetően a hosszú játékidőnek, ami akár hosszabb is lehetett volna (legalábbis én nem bántam volna). A rendező az a Terry George, aki a Hotel Ruanda című, hasonló témájú filmet is rendezte. Úgy tűnik, ő az a fajta rendező, aki nem csak szórakoztatni szeretne a filmjeivel, hanem tanítani is, megismertetni velünk a történelem olyan eseményeit is, amelyről egyébként semmit, vagy csak keveset tudunk. Ajánlom minden történelmi film kedvelőnek. Különösen azoknak, akiket legi... több»


 
indingo   2018. 08. 20.

Nagyon tartalmas film, amely a hosszú játékidő ellenére végig lekötötte a figyelmemet. Nem a kedvenceim a történelmi filmek, de ennek nagyon megindító a storyja.

 
Berto49   2017. 07. 26.

Milyen a véletlen! Tegnap éppen Jessica Chastain túlrúzsozott száját kifogásoltam, ma pedig a Julliard Iskolai partnerének, Oscar Isaac-nak az egyik legutóbbi filmjét néztem meg. Oscar egy guatemalai anya, Mária, és egy kubai tüdőgyógyász apa gyermeke, aki 1979-ben született Guatemala City-ben. (Minden irónia nélkül: hihető volt, hogy örmény nemzetiségű.) A filmben megjelenő ésszel fel nem fogható szörnyűségről azt nyilatkozta, hogy az ő szégyene, hogy mielőtt megkapta a forgatókönyvet nem tudott az örmény népirtásról, arról, hogy 1,5 millió (más források szerint 2,5 millió!) örményt öltek meg, ez sokkoló volt számára. A mai török kormány tagadja a genocídium tényét, de ez a tagadás a történelem szégyenletes meghamisítása. A film bevételének egy részét jótékonysági célokra. fordítják. A darab másik férfi főszereplője Christian Bale, akinek a nevét a „Gépész” című filmben nyújtott alakításáért jegyeztem meg. Amerikai újságíróként és a filmben ábrázolt romantikus szerelmi háromszög egyik tagjaként élvezetes a játéka. Meg kell említeni a szépség nevét, akibe mindkét férfi szerelmes: ő Charlotte Le Bon, aki a Vian-adaptációban, a „Tajtékos napok”-ban is nagyszerűen szerepelt. Nagyszerű, romantikával átitatott történelmi tabló a rettenetes XX. század második évtizedéről. Igazán szomorú, hogy a század többi évtizede is bővelkedett hasonlóan irtózatos eseményekben.

 
gondi94   2018. 01. 08.

Ambiciózus, szavatartó, küzdő. A hősünk tulajdonságai, egy roppant szimpatikus egyszerű férfi, aki tudja mi a helyes és mit szeretne. A film hullámzó(nem minőségben), de nem mos ki a partra hanem magával ragad. A színészi gárda majdnem tökéletes, a kosztümök hihetetlen jól sikerültek, a zene megadja a hangulatot, a képek pedig magukért "beszélnek"! Ne hagyja ki az se aki nem szereti a háborús filmeket, mert valójában nem is az!

 
VvV   2018. 10. 29.

Igazán remek film, rettentően jó alakításokkal. Remekül megfért benne a háború borzalmai és a szerelmi szál.

 
HanGa   2018. 08. 20.

a nap véleménye

Elképesztően erős film, a történelem nem a legszebb időszakából, de sajnos ez is hozzátartozik a világtörténelmünkhöz. Az elejétől fogva nagyon szuggesztív a történet. A film az első világháború idején játszódik és a török – örmény ellentéteket mutatja be mesterien. Egy háború mindig borzalmas, de itt valahogy ez még inkább kidomborodott, az ágyúk ropogása, a halálsikolyok révén. Ez egy olyan időszak, amiről a történelem könyvekben alig lehet olvasni. A film végig tartalmas és eseménydús maradt, nincsenek benne üres járatok, holott nem egy rövid alkotás. A film igaz történet alapján készült. Nem csodálom, hogy a törökök nem örültek a film elkészültének és megpróbálták megfúrni. A török állam a mai napig nem ismeri el, hogy másfél millió örményt gyilkoltak meg, nem kímélve gyerekeket és nőket. Kell egy fajta gyomor a filmhez, eléggé megindító, de mégsem túlzó. A jelenetek kor hűek voltak, de semmiképpen sem hatásvadászak. Történelem órákon kötelezővé tenném a levetítését. A komor hangulatba csempész egy kis kapaszkodót a szerelmi szál, amit nagyon ízlésesre sikeredett. megfért egymás mellett a háború és a szerelmi szál. Annak ellenére, hogy egy szerelmi háromszöget mutat be sem lett giccses. A két férfi sem üvöltözött vagy esett egymásnak, miután kiderült, hogy egy nőt szeretnek, hanem megoldották magukban a történteket. Ott, akkor más volt a fontos. Ritka az ilyen megoldás, főként egy tengerentúli történetben. Emberi életeket menteni, függetlenül attól , hogy amerikai az ember vagy legyen bármilyen nemzetiségű. A szereposztását is csak dicsérni lehet, Christian Bale és Oscar Isaac, mint amerikai újságíró és örmény orvostanhallgató karaktere remekül kiegészítette egymást, Charlotte Le Bon pedig igazi természetes szépség. Vajon hány hasonló eset történt már csak nem kerül a középpontba, mert mondjuk olyan országban történik, amiről nem akarunk tudomást szerezni. Nálam mindenképpen a tavalyi év meglepetése, talán legjobb filmje, több szempontból is. Sajnálom, hogy semmilyen elismerésben sem részesült, pedig megérdemelné. 5 csillag

Charlotte Le Bon
Christian Bale
Oscar Isaac
Charlotte Le Bon
Christian Bale
Christian Bale
Eric Esrailian
Eric Esrailian
Christian Bale
Christian Bale
Charlotte Le Bon
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Shohreh Aghdashloo
Shohreh Aghdashloo
Charlotte Le Bon
Shohreh Aghdashloo
Angela Sarafyan
Terry George
Oscar Isaac
Christian Bale
Christian Bale
Charlotte Le Bon
Christian Bale
Charlotte Le Bon
Charlotte Le Bon
Oscar Isaac
Charlotte Le Bon
Shohreh Aghdashloo
Christian Bale
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Christian Bale
James Cromwell
Oscar Isaac
Christian Bale
Christian Bale
Christian Bale
Marwan Kenzari
Charlotte Le Bon
Christian Bale
Oscar Isaac
Charlotte Le Bon
Charlotte Le Bon
Christian Bale
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Charlotte Le Bon
Christian Bale
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Charlotte Le Bon
Shohreh Aghdashloo
Oscar Isaac
Christian Bale
Christian Bale
Charlotte Le Bon
Charlotte Le Bon
Charlotte Le Bon
Oscar Isaac
Christian Bale
Charlotte Le Bon
Christian Bale
Oscar Isaac
Charlotte Le Bon
Christian Bale
James Cromwell
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Angela Sarafyan
Oscar Isaac
Charlotte Le Bon
Jean Reno
Christian Bale

A film összbevétele 12 448 676 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 361 898 forintot termelt. A hazai mozik összesen 4 217 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmből befolyó bevétel teljes egészét nonprofit humanitárius és jogvédő szervezetek között osztják szét.

(hp)
 

Az örmény milliárdos, Kirk Kerkorian már a nyolcvanas években el akarta készíteni a filmet. Ekkoriban ő volt az MGM tulajdonosa, de még saját stúdiófőnökét sem tudta meggyőzni arról, hogy adjon zöld utat a produkciónak.

(hp)
 

A film költségvetését az örmény származású milliárdos, Kirk Kerkorian (az MGM egykori tulajdonosa) finanszírozta, akinek szülei átélték az örmény népirtás tragikus eseményeit.

(hp)
 

Az ígéret minden idők legköltségesebb olyan filmje, melynek az örmény népirtás a témája.

(hp)
 

Annak ellenére, hogy Angela Sarafyan (Maral) Örményországban született, és eddigi pályafutása közel 30 filmben láthattuk, ez az első filmje, melyben örmény karaktert alakít.

(hp)
 

A filmet 72 nap alatt forgatták összesen 20 helyszínen.

(hp)
 

A film forgatása 2015. őszén kezdődött meg Portugáliában, Máltán és Spanyolországban, és decemberben ért véget. Az alkotók 2016. májusában és júniusában további felvételeket készítettek New Yorkban.

(hp)
 

Az ígéret világpremierje 2016. szeptember 11-én volt a Trontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)
 

A film csúnyán elhasalt az amerikai mozipénztáraknál, a sztárparádé ellenére a premierhétvégéjén mindössze 5 millió dolláros bevételt termelt, miközben költségvetése meghaladta a 90 milliót.

(hp)
 

A törökök részéről hatalmas lejárató kampány folyt a film ellen a témája miatt. A film premierje előtt az IMDB-n már 86 ezren értékelték a produkciót, ebből 55 ezer egy csillagos értékelés volt. Ezen szavazatok döntő része az Egyesült Államok határain kívülről érkezett.

(hp)
 
Nehéz lenne nem ajánlani ezt a filmet, de csak akkor, ha számot tudunk vetni önmagunkkal, embertársaink tetteivel, és a moziteremből kikászálódva emberként folytatjuk tovább a napot. 65/100 több»
 
A látvány korrektnek mondható (pláne a szép tájakkal), de azért egy hollywoodi blockbusterhez nem mérhető, a sztárokat pedig hiába szerződtették, ha Christian Bale-nek nem írtak olyan szerepet, amiben megmutathatná a színészi kvalitásait, a nyúlfarknyi pillanatokra felbukkanó nagy nemzetközi nevek (Jean Reno, James Cromwell, Tom Hollander, Rade Serbedzija) tényleg csak azért vannak, hogy a nevük a promóanyagokra kerülhessen, a női főszereplő Charlotte Le Bonra pedig látványosan nagy ez a kabát. 60/100 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.