Nem sokat várok ma már az elérhető sorozatoktól, elég kevés munka és igényesség van a legtöbben... De ez a sorozat engem magával ragadott. Végre nem a szexualitás mindenféle "létező" fajtáját mutatja be (feleslegesen), hanem egy igényes, kerek kis történetet ad. Családi dráma, bűntény, bűntudat. Remek színészek, szép helyszín, jó párbeszédek, aktív cselekmény. Ilyen egy fain kis bűnügyi sorozat. Nem nyújtotta tovább a kelleténél, nem tekerte feleslegesen, frappáns befejezése volt. Ilyet még-még-még!
Mintha minden részletet, karaktert, fordulatot, sőt helyszínt is láttam volna már valahol. Nem ad sok újat sajnos A vihar túlélői, csak egy átlagos nyomozást, a visszatérést a szülővárosba, az eltemetett titkokat, a gyanús figurákat, a "nem minden az... Több
Mint minden ausztrál sorozatnak, ennek is szép a képi világa, és igényesen kivitelezett, de ez több egy egyszerű kriminél, így többet is adott, mint azt vártam előzetesen. A sorozat egy viharral és egy drámai véget érő mentési kísérlettel kezdődik, hogy aztán 15 évvel később folytatódjon, amikor is a városban ismét egy haláleset okoz riadalmat, és újra előkerül egy régi, elfeledettnek hitt ügy. A kisváros, ahol a múlt még mindig ott kísért minden sarkon, ahol a miliő mögött mély sebek lappanganak, a szereplők mindegyike próbál túlélni a maga módján. Itt nem pusztán a gyilkos kiléte a fontos, hanem az a feszültség, ami a lassan felépülő érzelmi fojtogatásból fakad. Ez egy lélektani rétegekkel bővelkedő, lassan építkező és komor hangvételű széria, de aki erre fogékony, és tudja kezelni, annak ajánlott a megtekintése.
Vegyes érzéseim vannak: a sztori teljesen meggyőzött (bár nem sok újszerű van, ez tény), viszont a karakterek néha csak statisztálnak a rejtély mellett. De amikor feltűnik egy új nyom, vagy valaki beszél a múlt fájdalmáról, akkor totál átjön az a csavarosság.
Kőkemény film. Csupa pszichológiai bántalmazás. Nagyon életszagú, simán el tudom képzelni, hogy valós események alapján készült. Az a szörnyű, hogy azok az emberek, akiknek a legnagyobb kő volt a szívükön, na azok voltak a legkegyetlenebb bántalmazók a filmben.
Számomra kevesebbet adott, mint vártam. Szép képek, meg minden, de a hangulat fojtogató — túl fojtogató. Olyan érzés, mintha tíz résznyi sztorit húztak volna el hat részben, amivel csak a karakterek szenvedését tolják. Nem rossz, de nem is fogott meg annyira.