70% 34 szavazat
Titánia, Titánia, avagy a dublőrök éjszakája

Titánia, Titánia, avagy a dublőrök éjszakája

Titánia, Titánia, avagy a dublőrök éjszakája
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
16
Szereplők (16)
1
Képek (1)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Titánia főtitánja, aki több mint húsz éve uralkodik népe fölött, haldoklik. Ágya mellett ott van felesége, Angelika, valamint ifjú tábornoka és titkára, akik még mindig teljesítik őrült parancsait. A tévében az ereje teljében lévő Főtitán látható, amint népe ünnepli bölcs lépéseiért. Hirtelen roham végez az ágyban a főtitánnal. Angelika hívatja a három dublőrt, megköszöni eddigi szereplésüket. A dublőrök tudják, hogy meg kell halniuk. Elszöknek éjjel, hárman háromfelé. Végül azonban mindhárman visszakerülnek a fővárosba. Aki potenciális trónkövetelőnek számít, mint a színész és a rabló, azt lelövik. A kisember kocsis túléli a hatalommal való találkozást, a gyászszertartáson kakaskukorékolással jelzi: hajnalodik.

Forgatókönyvíró: Bacsó Péter
Ország: Magyarország
Premier: 1988
Bodrogi Gyula
Udvaros Dorottya
 
2015.10.18 Turro

legújabb vélemény

Szerintem ez nagyon ütős, mintha az 1984 és a Diktátor kombinációját láttam volna. Hihetetlen, hogy eddig még csak nem is hallottam a filmről, szerintem egyszerűen zseniális.

0
 
2015.06.03 Alphik

Megvan a maga sajátos dinamikája a cselekménynek, nem egy pörgős film szerintem, de érdemes megnézni. Kis türelem kell hozzá, de ez a legkifinomultabb társadalmi kritika, amit valaha láttam.

0