Feszült helyzet

A House of Dynamite

2025.11.23 Jocpappa

10/6

Ezzel a befejezéssel, komolyan mondom, semmi értelme nem volt leforgatni az egészet. A lezárás miatt esik nálam 8 pontról 6 pontra. Tök jó lett volna pedig, szétizgultam magam, érdekes volt. Update: Sokszor eszembe jutott ma is. Érdekes, hogy be tudja gyújtani a kanócot egyetlen rakéta, és indul is a láncreakció. Továbbá az is, hogy az amerikai elnök egy podcasten keresztül hall a House of Dynamite-elméletről. Emberek vagyunk mindannyian végső soron. De a végével továbbra sem vagyok kibékülve. Inkább arra mehetett volna a játékidőből az egyik fejezet helyett.

2025.10.25 Maver17

Valamire várva!

Kicsit csalódás a film. Lényegében nem történik benne semmi. Csak vársz és vársz valamire! Egy közepesre rendezett film. Egy kicsit többet vártam, pláne úgy, amilyen szereplőgárda van a filmben. És hát egy Oscar-díjas rendező hölgy rendezte. Egyszer nézhető, de semmi extra.

2025.10.25 Kittikee

A "Mikulás" küldött egy atombomba rakétát... gondolom én, ugyanis a sok-sok millió dolláros cuccokkal nem tudták visszavezetni, hogy valójában honnan is indult el az a hatalmas "skúló". :D A rinya beindul, és minimum öt olyan kedves "ellenség" van, a... Több

2025.10.27 Strausz Odett

Izgalmas, több szemszögből bemutatja a krízishelyzet döntéshozóit, ám a végkifejletet nem mutatja. Számomra ez csalódás volt benne, pedig nagyon jó volt.

2025.10.27 susszti

Robbanáspontban

Kifejezetten izgalmas és erős dráma, amiben kiemelkedő színvonalú színészek remekelnek (még ha sokat nincsenek is a vásznon). A forgatókönyv nagyon erős. Magasabb szintet képvisel, mint a megszokott Netflix-minőség. Hangulatában a rendezőnő előző mozijaihoz (Bombák földjén, Zero Dark Thirty - A Bin Láden hajsza) hasonlítható. Azoknak nem ajánlom, akik akciófilmet várnak, mert ez egy gondolatébresztő alkotás. A hangsúly itt nem a látványon, hanem a szereplők érzelmein és gondolatmenetén van. Spoilermentesen annyit elárulhatok, hogy a film lezárása pont azért lett ilyen, amilyen, mert ha állást foglalna konkrétan, az már nem ez a film lenne, hanem a korábbi látványosabb akciófilmek története, ami már számtalanszor el lett mesélve. A film nem arról szól, hogy mi történne egy atomháború kitörése után, hanem hogy mi történne abban a röpke 20 percben, mikor tudjuk, hogy ki fog törni.

2025.11.02 Zoltán415695

A dinamit, ami nem robbant

Nagyon érdekes egy alkotás, de nekem személy szerint érdekes lett volna az elnök döntése, a következmények, az alku, végül pedig, valós vagy nem a fenyegetés, vagy rendszerhiba. Nagyon jó elgondolás, hogy nem csak a szakmai részét mutatja be a vészhelyzeti stáb szemszögéből, hanem az emberek mindennapjait is: a fájdalmat, a csalódást, a félelmet, a haragot, a kilátástalanságot. Minden főhős szemszögéből látjuk a helyzetet. Valaki próbálja menekíteni a családját, bár ez tiltott, valaki öngyilkos lesz, nem bírja ki, de a lányát nem menti meg. Egyesek szakmai döntét hoznak a protokoll alapján, valaki a feleségével akar tanácskozni...Ritka az olyan film, amelyben ennyire mélyen ki van dolgozva a szereplők pszichés állapota és háttere, nem csak a fő téma.

2025.11.26 Antal

Tetszett. 4/5 Mielőtt megnéztem, tájékozódtam. A spoilert illetően is. Szóval nyugodt voltam, nem vártam azt, amiről tudtam, hogy nem fog bekövetkezni. Így végignézve megéreztem, hogy mire gondolt a költő, miről akar beszélni, és mi marad homályban. Így nézve adhattam volna akár a maximális pontszámot is. Sok olyan csapdát elkerült, amibe mások beleesnek. Nem mindet, de manapság már ezt is nagyra értékelem.

2025.10.24 Bélus és a Balerina Nézhetetlen

Lenyügözően idióta egy film.

2025.10.26 Robi89

Fehér házas

Az amerikaiak arra eszmélnek, hogy kilőttek rájuk egy bombát. Kb. 20 perc, és megtörténik a becsapódás. Ezt a húsz percet nézhetjük meg többféle szempontból. De amire várunk, az sosem jön el. Igazából a film arról szól, hogy mi történhet egy ilyen helyzetben. Kimenekítik a fontos államfőket, és az elnöknek döntenie kell, hogy válaszcsapást mér-e, és ha igen, akkor mégis hova. Ilyenkor mindig megfogalmazódik bennem, hogy nem dokumentumfilmet nézek, vajon van-e valóságalapja a látottaknak. Ez a film annyira nem győzött meg. Senki nem tud semmit, és gyakorlatilag egy ember kezében van, hogy kitörjön-e egy világháború, vagy se. Úgy, hogy talán egy véletlenül eltévedt bomba miatt van minden. Választ egyáltalán nem kapunk semmire. Ja, és ami még nagyon furcsa benne, hogy szinte senki sem szól a családjának, hogy meneküljön. Értem, hogy titok minden, de nem letojnám ilyen esetben, ha a szeretteim élete múlhat rajta? Nem ajánlom ezt a filmet, csak akkor, ha érdekelnek az amerikai Fehér házas történetek, és nem akadsz ki, hogy nincs befejezés.

2025.10.30 Erik414913

Hát ez a sz@rhegyek csúcsa!?!

Ilyen filmet sem sűrűn látok, hál' Isten, az első 20 perc lejátszva más-más szemszögéből, aztán vége. Az első 20 perc után ki kellett volna kapcsoljam, mert semmivel nem lettem előrébb, sajnos így se, úgy se. Ezt a 90 percet már semmi nem adja vissza, amit ez a film elvett most sajnos! Te ne ess bele ebbe a hibába!

2025.10.27 Bácsi

Jól indul, de...

A film nagyon izgalmasan indul - elindul egy atomrakéta az USA felé -, de az ígéretes kezdésből sajnos nem lesz igazán ütős alkotás. Egy idő után az embernek az az érzése, hogy orosz propagandafilmet lát, annyira idiótának, tehetetlennek ábrázolja az amerikaiakat. Azt még a fehér házi főember is hitetlenkedve fogadja, hogy az 50 milliárdos rakétaelhárító rendszer csak nagyjából 50-60 százalékos eséllyel találja el az egy darab ellenséges rakétát (úgy látszik, az izraeli rendszert jobban megcsinálták az amerikaiak). A következő "vicces" fejlemény, hogy miután a kettő (!) darab ellenrakéta közül az egyik besül, a másik nem talál, nem lőnek ki újabb rakétát, hanem azon kezdenek filózni, hány áldozatot szed majd a becsapódó rakéta. Az már csak hab a tortán, hogy a műholdas rendszer nem érzékeli a rakéta kilövését (a magyarázat: meghekkelték,) csak a levegőben veszik észre. A filmet csak az nézze meg, akit az ilyen ostobaságok meg a befejezés hiánya nem zavar.

2025.11.02 Szebasztian419644

Borzasztó

Csak azért regisztráltam a mafab.hu oldalra,hogy elmondjam, ez a film mennyire borzasztóan rossz.Ne higgyetek senkinek! NE NÉZD MEG!

Annie Jacobsen: Atomháború

A film egyértelműen Annie Jacobsen: Atomháború című bestsellerének feldolgozása. Reméljük, a folytatás is olyan izgalmas lesz, mint ez a rész.