72% 27 szavazat
Varjak

Varjak

Wrony
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
16
Szereplők (16)
8
Képek (8)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Ez a lírai film szavakba nehezen önthető, oly mély, lélekelemző és minden felnőttet lelkiismeret-vizsgálatra hív. A Varjak olyan kicsit, mint a Kaspar Hauser-történet. Hogy csak úgy beleszületünk a világba és magunkra hagynak bennünket. Egyedül. Ösztöneinkkel, vágyainkkal, álmainkkal. A film a magára maradottság, az elhagyatottság filmje. Mégis, mikor nézzük a filmkockákat, s látjuk, hogy egy kilencéves kislány elindul szeretettel a szívében, Krakkó utcáin, bolyong, keres valakit, aki a társa lehetne, ugyan érezzük egyedüllétét, mégis örömmel követjük, vele sétálunk és fogjuk a kezét. Édesapja nincs, édesanyja nem ér rá, a nincs idő állapotában rohan előre. S egyszer csak, mint a… Több

Forgatókönyvíró: Dorota Kedzierzawska
Ország: Lengyelország
Premier: 1994.09.12.
Katarzyna Szczepanik
Katarzyna Szczepanik
Katarzyna Szczepanik
 
2018.12.08 Gwen_mot

legújabb vélemény

Egy igazi minimalista film, ami a lehető legkevesebb eszköztárral is rengeteg mindent el tud mesélni. Szinte minden mozzanata a filmnek az ember lelkében csapódik le. Nagyon nagy mélységekben mozog az egész koncepció, amit nem is tudnám mihez hasonlítani.

0
 
2018.10.21 emiel

Engem személy szerint nagyon mélyen megérintett a film, talán nem is tudok elfogulatlanul nyilatkozni róla. Ez szinte már költészet, amit mindenkinek látnia kell! Nekem a történet mellett a hangulatos képi világa tetszett a legjobban.

0