A Yellowstone számomra az egyik legjobb modern westerndráma. Tetszik, ahogy a sorozat bemutatja a Dutton család hatalmi harcait, és azt a világot, ahol a föld, a hagyomány és a túlélés mindennél fontosabb. A történet sokszor kemény és nyers, de ettől válik igazán hitelessé. A karakterek nagyon erősek, mindenkinek megvan a maga árnyoldala, és ettől lesz az egész sorozat olyan feszült és kiszámíthatatlan. A látványvilág gyönyörű, a tájak pedig szinte önálló szereplőként működnek. Összességében egy magával ragadó, érzelmileg is súlyos sorozat, amit könnyű beszippantani.
Nekem nagyon bejött. A 4. évad egy kicsit kilóg, de igazából rendben van. Az 5. évadot még nem láttam.
Nekem ez annyira nem. Keresztapának gyenge, westernnek gyenge, ilyen családregényszerű izé. Annak is közepes. Hát így.
A Yellowstone elsőre talán csak egy nyers és brutális neo-westernnek tűnik, de miután negyedszerre is megnéztük otthon, világossá vált, hogy a sorozat igazi ereje a rétegeiben rejlik: a lélegzetelállító tájak és a természet vadsága nemcsak díszlet, hanem a történet lelke. Kevin Costner méltóságteljes játéka és a többi szereplő hiteles alakítása mellett a sorozat mesterien mutatja be a könyörtelen modern kapitalizmus és a hagyományos természeti, valamint vallási értékek közötti feloldhatatlan feszültséget. Különösen megragadó az indián őslakosok sorsának és kultúrájának mély ábrázolása, amely rávilágít arra, hogy a földért vívott harc valójában a túlélésért és a múlt tiszteletéért folyik. Ez a komplexitás teszi lehetővé, hogy minden újranézéskor újabb részleteket fedezzünk fel ebben a modern eposzban, ahol a család védelme és a birtok megtartása minden áldozatot megér.
A Yellowstone az elmúlt évek egyik legsikeresebb modern westernsorozata, amely a Dutton család történetén keresztül mutatja be a hatalom, a föld és a családi lojalitás kérdéseit. A történet középpontjában egy hatalmas montanai birtok áll, amelyért politikusok, befektetők és őslakos közösségek is harcba szállnak, miközben a családon belüli konfliktusok is egyre mélyülnek. A sorozat egyik legnagyobb erőssége a hangulatteremtés: a látványos tájak és a feszült, sokszor robbanásközeli párbeszédek erősen beszippantják a nézőt. A karakterek összetettek, gyakran morálisan megkérdőjelezhető döntéseket hoznak, ami realisztikusabbá, ugyanakkor keményebbé teszi a történetet. Kevin Costner alakítása stabil középpontot ad a sorozatnak. Ugyanakkor a cselekmény időnként túldramatizált, és bizonyos konfliktusok ismétlődő mintázatot követnek. Ennek ellenére a Yellowstone lendületes, érzelmileg intenzív és kifejezetten addiktív sorozat, amely a klasszikus western elemeit modern köntösben mutatja be.
Fantasztikus karakterek, különleges sorozat... számomra. Nem egyszerű az élet sehol sem: csak nyugalomra vágysz, de nem hagyják. Mindig felbukkan valaki, akiből ellenség lesz, pont mint az életben. Végig fenntartotta az érdeklődést.
Remek sorozat, ami kicsit nehezen indul, de ha az ember elkapja a fonalat, akkor abbahagyhatatlan. Remekül megírt karakterek és a cselekmény ritkán ül le. A befejezése után tátongó űrt két spin-off sorozattal lehet betölteni, legalábbis próbálkozni. A Dutton család története ebben a sorozatban a negyedik generációnál kezdődik, de aki kíváncsi az előzményekre, a spin-offokban az elejétől végigkísérheti. Nagyszerűen átadja az amerikai életérzést, nem meglepő, ha a sorozat után felkeresi a montanai ingatlanoldalakat az ember.
Hasonló sorozatok
Számomra a Yellowstone az elmúlt évek egyik legerősebb drámasorozata. Taylor Sheridan olyan modern westernvilágot teremtett, amely egyszerre brutális, érzelmileg mély és politikailag is árnyalt. A Dutton család története nem csupán földbirtoklásról szól, hanem hatalomról, lojalitásról és identitásról. A karakterek morálisan összetettek: nincs klasszikus hős vagy gonosz, minden döntés ára súlyos. Különösen erős a természeti környezet szerepe, amely nemcsak háttér, hanem szinte önálló szereplőként formálja a cselekményt. A párbeszédek feszesek, a konfliktusok valós tétet hordoznak, és a sorozat képes megmutatni az amerikai vidéki lét kemény realitását. Nem könnyű néznivaló, de éppen ezért marad emlékezetes és hatásos.
Nem rossz sorozat. Talán túl hosszúra nyújtották a történetet. Jók a színészek, az operatőri munka, a vágások. Tulajdonképpen csak Kevin Costner szinkronhangja, ami nagyon idegen a megszokottól. Számomra nem élvezhető...
A Yellowstone nem egyszerűen egy sorozat, hanem egy igazi érzelmi hullámvasút, ahol minden részben robban a feszültség! A Dutton család élete tele van árulással, hatalmi játszmákkal és olyan kemény döntésekkel, amelyek után nincs visszaút. Itt senki sem ártatlan, és minden mosoly mögött ott lapul egy titok vagy egy jól előkészített bosszú. A családi vacsorák gyakran veszélyesebbek, mint egy fegyveres összecsapás, és a romantika sem mentes a drámától. A gyönyörű montanai táj csak még jobban kiemeli a történet vad és szenvedélyes hangulatát. Ez a sorozat tele van domináns karakterekkel, erős beszólásokkal és olyan jelenetekkel, amelyek után csak kapkodod a fejed. Ha szereted a hatalmi harcokat, a nagy egókat és a könyörtelen fordulatokat, akkor a Yellowstone garantáltan beszippant.
Számomra a Yellowstone az utóbbi évek egyik legerősebb sorozata, mert nemcsak egy családi drámát mesél el, hanem egy egész korszak hangulatát ragadja meg. A Dutton család története egyszerre modern western és politikai hatalmi játszma, ahol a föld birtoklása nem csupán gazdasági kérdés, hanem identitás és örökség is. Különösen tetszik, ahogyan a sorozat bemutatja a hagyomány és a változó világ konfliktusát: a régi cowboy-értékrend folyamatosan ütközik a nagyvállalati érdekekkel és a modern Amerika realitásával.
A Yellowstone-ben nekem az tetszett a legjobban, hogy már az első résztől beszippant a hangulata. A montanai környezet egyszerűen gyönyörű, sokszor csak néztem a tájat, és már attól is működött az egész. Van benne egy erős, vadnyugatos életérzés, az igazi cowboyos pillanatok – terelés, lovaglás, ranch-élet – szerintem nagyon sokat hozzátesznek, ettől lesz hiteles és különleges a sorozat. Folyamatosan ott van az izgalom, mindig történik valami, ami miatt már indítanád is a következő részt. A karakterek jól ki vannak találva, nem egysíkú figurák, hanem tele vannak hibákkal és erős döntésekkel. Külön tetszett, hogy több szereplőnél is látszik valódi karakterfejlődés, nem csak sodródnak az eseményekkel. Néha persze kicsit túl van tolva a dráma, de pont ettől ilyen jó az egész. Összességében egy nagyon erős, hangulatos sorozat, ami simán beszippantja az embert.
Ez volt az első Sheridan-sorozat, amit láttam, és rögtön az első képkockáknál beszippantott. Annyira zseniális az egész sztori, a lélegzetelállító helyszín – azóta vágyom Montanába – a casting briliáns, a zene... minden apró részlet! Costner miatt kezdtem el nézni, és viszi a hátán a sorozatot, tökéletes! Néztem volna simán még jópár évadot belőle, pláne, hogy gyorsan ledaráltam! Viszont a két előzménysorozat is zseniális, a szüleimmel együtt imádtuk az 1883 és az 1923 mindkét évadját, nagyon mélyre megy, feledhetetlen az is! Még több sorozatot kérünk, kedves Taylor Sheridan!!!