57% 27 szavazat
A Farmer felesége

A Farmer felesége

Zandy's Bride
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
28
Szereplők (28)
4
Képek (4)
2
Videók (2)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Zandy Allan, az ottani szokásoknak megfelelően, vásárol magának egy feleséget, hogy segítsen neki a farmon. Kezdetben úgy bánik a nővel, mintha a tulajdona lenne, a tisztelet legkisebb jelét sem mutatja irányában, azonban ahogy telik az idő, a kettejüket ért megpróbáltatások és a… Több


Forgatókönyvíró: Marc Norman
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1977.06.16.
 
2023.12.11 Gyorvik

legújabb vélemény

Tulajdonképp egy megkapó történet – a cselekmény kibontása hűen alkalmazkodik az általa reprezentált társadalmi környezet és történelmi időszak jellegzetességeihez. Ha valaki rajongója esetleg valamelyik főszereplőnek, az mindenképp nézze meg – hiszen azért tartogat némi erkölcsi tanulságot, ha jól odafigyel a néző.

0
 
2021.02.25 Crystaldeer

Én egy picit jobbnak mondanám, mint átlagosnak

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy 70-es évekbeli filmről beszélünk, tehát ahhoz, hogy értékelni is tudjuk, egy kicsit vissza is kell szaladnunk az időben, ráadásul a film eredetileg még a keletkezésénél is régebbi időben játszódik, mert a 70-es évek Amerikája, akár vidéki élet, akár nem, biztos nem így nézett ki, na de ettől most elvonatkoztathatunk. Viszont azt figyelembe kell venni, hogy akkoriban a nőknek még nagyon más szerepe volt a társadalomban. És a film főleg inkább erre épül rá, illetve megmutatja, hogy bizony simán lehet csak érdekből is házasodni (ma is sokan tesznek így), másrészt meg a férj által bemutatásra kerül az is, hogy igazából minden konok jellem megváltozhat, mert bárhogy is legyen, a szeretet győz minden felett. Számomra kellemes film volt szerethető karakterekkel, bár az tény, hogy a westernhez nem sok köze volt, tehát aki azt várja el tőle, az inkább ne is nézze meg, inkább a megfelelő leírás a korabeli romantikus dráma. Egy percét se untam, vártam, mi fog történni a végére, és hát a végén nagyszerű volt az a kis csavar, mikor valójában a néző sem tudta már, hogy akkor most mennyi idő telt el, amíg a férj távol volt, és szerintem tökéletes lezárást kapott. Én mondjuk speciel nagyon szeretem az amerikai kultúrát, ezért engem különösen szórakoztatott a filmben hallható banjo dal, és egy-két jeleneten el is mosolyodtam. De ennél többet ne várjon senki!

0
 
2015.05.02 Sniper

Zandy, a sztenderd cowboy (Gene Hackman) vásárol magának egy feleséget, akivel úgy bánik, mintha magántulajdon lenne. Idő kell hozzá, hogy rájöjjön, a felesége is érző ember. A dráma azokat a viszontagságokat mutatja be, amely során egyre közelebb kerül egymáshoz a pár.

0
 
2019.11.26 HitGirl

Komor amerikai történet a vadnyugatról, amihez a svéd rendező (Jan Troell) tett hozzá valami egészen nem amerikai jellegűt. Ettől működik ez a film, és ezért nem csak egy western. Gene Hackman és Liv Ullmann teljesen átélik karaktereiket. Ma is működik ez a film, noha több, mint negyven éves.

0
 
2016.04.13 coyote

Sokszor feldolgozták már ezt a toposzt. Két teljesen különböző ember keresi az utat egymás felé, amely során akarva és akaratlanul is sérelmeket okoznak egymásnak. A főszerepben igazi sztárokat láthatunk. Nem hétköznapi western-dráma ez a western hőskorából.

0
 

A film, Lillian Bos Ross azonos című regénye alapján készült. Szerző: rbernadett

#1