2017.05.05 21:51 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
1

Ami jár, az jár

A Vén rókák egy aranyos, szerethető vígjáték, amely gyakorlatilag már a szereposztásával le tudja venni az embert a lábáról. Most komolyan, van aki nem szeretné a Michael Caine - Morgan Freeman - Alan Arkin triumvirátust akár három órán keresztül nézni? Még a film előtt úgy voltam ezzel, hogy ha csak kicsivel jobb mint a Last Vegas, akkor a filmnek nálam nyert ügye van. Nos, a kötelezőt hozta, ugyanis nagyon örültem, hogy nem azt nyomták minden egyes képkockán a képembe, hogy "hát ezek azért viccesek, mert öregek, s az idő eljárt felettük"! Pontosabban fogalmazva: a humorforrások ennél tudtak többek lenni. Ezen felül azért meg kell hagyni, a film nagyon is kiszámítható, gyakorlatilag minden egyes fordulatára lehet számítani (így pl.

a rablás végeredményére és a zárójelenetre egyaránt). A poénok ugyanakkor mégis működőképesek (a bolti lopás jelenet az spec. tényleg ott van), s közel sem annyira kínos az egész, mint a korábban említett mozi. Minden előnye ellenére, számomra kicsit zavaró volt az a (már-már Szomszédok szerűen az arcunkba nyomott) szöveg, hogy az öregeket bizony támogatni kell, ami nyilván igaz és szép, de mégis mekkora esély van arra, hogy ezt egy bankrabló szájából halljuk...és ha már a bankrablókról és a rosszfiúkról van szó...ki más lehet az, akit felkereshetsz akkor, amikor bankrablási tanácsokra van szükséged, mint egy emigráns...S a "na jó, hagyjuk már" jelenetek tetőfoka, amikor a kislányt felkérik, hogy azonosítsa a gonosz bankrabló bácsikat.

Ami jár, az jár

Egy ennyi idős gyerek nem valószínű, hogy felméri, hogy milyen károkat okozhat azzal, ha bevallja, hogy felismeri a bácsit. Szimpátia ide vagy oda. Összességében tehát (hibáival együtt is) a maga kategóriájában egy nem rossz alkotás, bár hozzáteszem, nem láttam az 1979-es eredetit, így nem tudom mennyire hű az alapműhöz. Önmagában viszont egy nézhető, fogyasztható komédia, amely a legtöbbet a szereposztásnak köszönhet. Egy átlagos vígjátéknál egy fokkal jobb, a jóhoz viszont kevés. 3,5-öt adnék, ha lehetne, de így marad a 3.

krimi | vígjáték

A történet szerint három régi jóbarát, Wilie, Joe és Al úgy döntenek, hogy bosszút állnak a bankokon, melyek miatt elveszették a nyugdíjalapjukat. Mivel nem csak magukra és... több»

1