2018.12.11 13:26 harnas1207 Olvasottság: <100x
0

Mítoszt rombolnak, állítólag...

Amit mi nem merünk megtenni, ők kipróbálják bemutatják és elmagyarázzák. A legjelentéktelenebb kísérletektől, a mindenki fantáziáját megmozgató óriás robbantásokon át mindent boncolgatnak. A két műsorvezető zseni és csapata teszi mindezt jó humorral és teljesen konyhanyelven, hogy mindenki értse mi is történik.

Az első évadoknál úgy éreztem, ez egy nagyon nekem való sorozat. Rengeteg mítoszt hallottam már, amiről meg nem, ott tanultam valamit. Volt olyan kísérlet amin megdöbbentem, mert nagyon foglalkoztatott már, és volt olyan ami rendkívül látványos volt. De ahogy haladt előre a széria, egyre inkább éreztem azt, hogy hiteltelenné válnak. Jamie és Adam elég nagyképűen tálalták a műsort, míg a mítoszromboláson elkezdtük érezni, hogy előre eltervezett forgatókönyv alapján történnek. A tesztek, a próbák finoman szólva is megkérdőjelezhetőek lettek, egyre inkább tudománytalan jelleget öltöttek. Például egy autóversenyzős mítoszt nem szimulálhat egy szemüveges átlagember. Vagy ha Jamie képtelen rá, akkor a Földön minden ember az.

Mítoszt rombolnak, állítólag...

A kísérletek nagyon egyoldalúan és felületesen lettek elvégezve, majd a nem egyértelmű végeredményre gyorsan ráhúzták a saját igazukat. A sorozat minősége borzalmasan mélyre süllyedt. Néha már úgy éreztem, hogy a három fős mellékcsapat, sokkal odaadóbb és körültekintőbb, mint a műsorvezetők. Mindenesetre nem bántam meg, hogy végigkövettem az Állítólag epizódjait, mert ha bár sok helyen kételkedtem az igazukba, nagyon sok mindent megismertem a kísérleteik által.

dokumentum | misztikus

A dokumentumsorozat két elismert hollywoodi speciális effekt-szaki közreműködésével próbálja megdönteni a hiedelmeket, a városi legendákat, mégpedig úgy, hogy tudományos és... több»

0