2018.12.31 22:39 Márton Olvasottság: 890x
1

Viccesnek szánt vérengzés Norvégiából

Nem sok olyan horrorfilmről hallottam amit a Norvégok készítettek volna (bizonyára vannak, csak kevésbé ismertek) ezért amikor először futottam bele eme számomra különlegességbe, kíváncsian vártam hogy mi lesz a véleményem az első olyan horrorfilmről, amit a Norvégoknak "köszönhetek"! Az érzéseim már az első megtekintése után is elég vegyesek voltak!

A Magyarországon is bemutatott (igaz csupán dvd-s megjelenésű volt) 2009-es Náci zombik című horror, már a címéből ítélve is erősen hajazott a horrorkomédia műfaji besorolásához (persze ehhez feltétlen szükséges volt a magyarországi filmcímek fordítási "remekműveikhez", hisz a film eredeti címe, nem eme remek fordításra utalna)! Na de ha már ezt kapta címül, mit is tehetnénk, egyből besoroljuk a filmet a trash műfajba és lényegében túl sokat nem is tévedünk! Pedig a film felvezetésére egyáltalán nem mondanám a trash jelzőt, mert ügyesen építkezik, amolyan a tini-horrorfilmekre jellemző elemekkel, kár hogy kicsit ezt a felvezetést elnyújtják! A film felénél már érzékeltetni akarják a nézővel, hogy hiába az elképesztő ostoba történet, ez igenis egy komoly és félelmetes horrorfilm lesz! De mégse lett az...

Viccesnek szánt vérengzés Norvégiából

Ugyanis attól még lehet egy horrorfilm hatásos és akár félelmetes is, hogy elképesztő hülyeség az alaptörténete, a lényeg ehhez "csupán" annyi, hogy teremtse meg az ehhez szükséges hangulatot/atmoszférát! Nos a film forgatókönyvíró és rendezője (Tommy Wirkola) ezt máshogy gondolhatta, mert készített egy olyan trash műfajú horrort, amiben volt talán lehetőség, de ezt inkább némi poénnal és rengeteg gore jelenettel akarta ellensúlyozni! Ebben csak az volt a baj, hogy elég kevésbé lett humoros a filmje! Talán ha három olyan jelenetet tudnék megemlíteni a filmből, ami megmosolyogtatott (kivéve maga a történet alapkoncepcióját)!

Humor helyet kapunk viszont rengeteg vért és más egyéb belsőszerveket és e téren a technikai megoldások (ha sokszor azért túlzok is voltak) de egész jól voltak kivitelezve! Sajna a zombik megjelenítését már csak amolyan közepesre tudnám értékelni, de maradjunk annyiban, hogy láttam már rosszabbat is e téren!

Összegezve szinte minden területen számomra közepesre vizsgázott a film, ezért kevésbé emelkedik ki az átlagos horrorfilmek híg tengeréből!

Boldog Új Évet kívánok mindenkinek és a Mafab teljes csapatának!

horror | vígjáték

Hét norvég orvostanhallgató húsvéti sí-vakációra érkezik egy isten háta mögötti vadászházba, jó háromnegyed órányi gyalogútra a legközelebbi országúttól. A házikó... több»

1