2019.04.21 15:35 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 1063x
0

A végére maradt csattanó és vérengzés, avagy Quentin Tarantino bemutatkozik a filmes iparágban

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Quentin Tarantino első filmje, ami igencsak alacsony költségvetésből készült. Ez pár jelenetben, vagy éppen megoldásokban fel is tűnhetett néhány néző számára, de épp ezért is kell leírnom, hogy miképp tudta ezt a filmet felhúzni akár egy viccesre sikeredett párbeszéddel, vagy éppen olyan karaktereket "készíteni", és hozzá a szereplőket leszerződtetni, akik jól hozták a magukra írt szerepet.

A végére maradt csattanó és vérengzés, avagy Quentin Tarantino bemutatkozik a filmes iparágban

Gondolok itt Steve Buscemi "Mr Pink" jellemére, akinek a sajátossága a "nagy dumás, laza, mégis jól átgondolja a döntéseit pasas", vagy ott van Michael Madsen alakításában "Mir Blonde", a csöndes, megfontolt, nyugis srác, aki mégis egy levágott füllel bizonyította, hogy ő a csöndes pszichopata a csapatból. Nekem tetszett ez a laza öltönyös összeválogatott csapat, akik egy nagy rablásra készülnek, de jön egy hiba, és ami még ennél is rosszabb, egy tégla a csapatban, és a tipikus emberi viselkedés, hogy senkiben sem szabad megbízni, így megy a szemrehányás és az ujjal mutogatás. Chris Penn és Tim Roth játéka volt kiemelkedő Steve Buscemi mellett, de lehetne persze dicsérni az egész csapatot, mivel mindenki tudta hozni a rászabott karaktert.

Jó ideig fogalmam nem volt, ki lehet a tégla, és ez nagyon kellett azért, hogy a film ne legyen lapos, hiszen voltak olyan részek, melyek elég "álmosítók" voltak, de a megkötözött rendőr, és annak megkínzása, a végén Tim "lebukása" vitte a prímet. Szerintem egy nagyon jó kis krimit kaptunk, a szereplőgárda kitűnő volt, a csavarok, a bevágások jól időzítettek voltak.

dráma | krimi | thriller

Quentin Tarantino első nagyjátékfilmje limitált vetítéssorozatban digitálisan felújítva visszatér a mozikba, a klasszikus 1992-es szinkronnal és feliratos változatban is.  A... több»

0