2019.06.21 10:22 Kóborló Olvasottság: 187x
1

Járj egy lépéssel előtte!

Renny Harlin finn filmrendező 2004-ben készített, csavarokkal átitatott filmje egy kimondottan igényes és szórakoztató színfoltja volt az adott év thriller felhozatalának. Jómagam nagyon kedvelem az efféle thrillereket, ahol sikerül elérniük a készítőknek azt a hatást, hogy szinte együtt tudjak lélegezni a karakterekkel, és, hogy én is csak úgy zárhassam ki a lehetséges gyilkos kilétét, hogy figyelem az elhalálozó karaktereket, és így csökken a lehetséges gyilkosok személyének száma.

Mikor első alkalommal találkoztam e filmmel, az első dolog, ami szinte azonnal meglepett, hogy az igen alacsony költségvetése ellenére (ami közel 27 millió dollár volt) egész sok ismerős színészt tudtak leszerződtetni a filmhez. Illetve maga a film rendezője Renny Harlin volt, aki azért már bizonyított számomra, hogy igenis képes jó filmeket készíteni (Még drágább az életed, Cliffhanger-Függő játszma vagy a Háborgó mélység). Továbbá számomra a története is kimondottan tetszetős volt, hisz kellőképpen jól tudta megragadni a film központi hangulatát, az pedig az elszigeteltség volt. Sok esetben eszembe jutott a film nézésekor Agatha Christie-Tíz kicsi néger című regénye, illetve, mivel igencsak kreatívak és néhol egész brutálisak voltak a csapdák a filmben, ezért még a Fűrész című film is fel-felsejlett (ami szintén a 2004-es évben kezdődött). Ahhoz képest, hogy tényleg sok esetben brutálisak voltak a csapdák, a készítők mégsem akarták sokkolni a nézőt nagy mennyiségű véres jelenettel. Hisz itt nem az elborzasztáson volt a hangsúly, hanem, hogy kiismerjük a gyilkosunkat. Mivel a filmben nem sok digitális effekt volt, ezért számomra fontos volt az is, hogy az, ami mégis bekerült a kész filmbe, milyen lett, és ezzel is kimondottan meg voltam elégedve. Akárcsak a színészi alakításokkal.

Járj egy lépéssel előtte!

Mindent egybevéve sokan kevésbé ismerik ezt a filmet, viszont mind hangulatilag, mind történetileg egy teljesen fogyasztható darabról lenne szó, ezért én nyugodt szívvel merem ajánlani azok számára, akik kedvelik a pörgős cselekményű eszes kis thrillereket.

horror | krimi | misztikus | thriller

Harris, az FBI tisztje egy csapat ügynökjelöltet oktat a sorozatgyilkosok pszichológiai személyiségrajzának technikájáról. A profilkészítés meglehetősen elvont tudomány,... több»

1