2019.09.20 19:36 sorsugynok Olvasottság: 117x
0

Akár egy érettségi bankett

Letelt a négy év, túl vagyunk a nehezén, s még egyszer utoljára összegyűlik mindenki, hogy elbúcsúztassuk az elmúlt időszakot, nevessünk, sírjunk, összegezzük a dolgokat. Utána pedig mindenki megy tovább a maga útján. Van, akivel még tartjuk a kapcsolatot, van, akivel talán sose találkozunk újra. Pont, mint a Végjáték esetében. Annyi különbséggel, hogy itt nem négy évről beszélünk, s nem egy osztálynyi emberről, hanem sokkal, sokkal többről. De az érzés és a lényeg ugyanaz.

Ennek a filmnek mindössze egy hibája van, arról azonban maga sem tehet. Ez pedig annyi, hogy a Végtelen háború folytatása. Az előző részben a rendezők olyan magasra helyezték a lécet, amit már lehetetlen volt megugrani. Megpróbálták, közel is kerültek, de végül nem sikerült. Nincs is ezzel semmi gond, mert az ezüstérem is szépen csillog. Ez az a film, amiben mindent megadtak, amit ígértek nekünk. Azokkal a szereplőkkel foglalkoztak, akik az előző részben kisebb hangsúlyt kaptak, összefogtak és lezártak közel két tucat filmet, elbúcsúztatták, akiket el kellet, s amennyire lehetett, kiszolgálták a rajongók igényeit. Sokak hibának róják fel Thanos jellemének megváltozását, én abszolút meg tudtam érteni, s el tudtam fogadni. Természetesen a közelébe nem ér a Végtelen háborúban látottaknak, de mivel más szemszögbe helyezték az egész nézőpontot, szerintem ez megbocsátható.

Akár egy érettségi bankett

Számos színészről elmondható, hogy itt alakították a legjobbat, de ez nagyjából annak is betudható, hogy talán először itt kaptunk igazi drámát. Mélyebb volt ez a film, mint a szokásos szuperhős mozik, méghozzá nem is kicsit. Sok rajongói teória bejött, sok nem, szerintem igazán elegáns megoldásokat használtak a készítők, de hát hosszú volt ez az egy év, hogy olyat tudjanak mutatni, amire senki nem gondolt. Jó volt a film hangulata, tempója, a végső nagy csata persze pont olyan volt, mint a legtöbb Marvel filmben, mégis sok olyan eleme volt, ami miatt önmagában is többször nézős. Úgy gondolom, méltó lezárása volt ez az eddig látottaknak, nem tökéletes, de a magam részéről minden elvárásomnak megfelelt. Sose rosszabbat!

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»

0