2020.09.12 00:09 Hámori Balázs Olvasottság: <100x
0

Számítottam rá, de ez még annál is rosszabb volt

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Tudtam, hogy nem fogja megrengetni a világot ez a film, de azt hittem, egyszer nézhető. Tévedtem. Durván 1 óra 20 perc, de úgy éreztem, soha nem lesz vége. Következetlen, a saját baromságaiban botlik el, és minden, amit tud, az néhány jump-scare, amivel nem is lenne gond amúgy, de így, hogy ez minden, amit tud...

Számítottam rá, de ez még annál is rosszabb volt

A színészek egyébként nem voltak rosszak. Az eredeti filmeket bevallom, nem láttam, mert sose érdekeltek, és épp ezért inkább önálló filmként tekintettem erre, ami lehet, jobban is állt neki, de azt tudom, hogy néhány elemet átemeltek a régebbiekből. Számomra ez az ugrálás az időben fölösleges volt, és inkább arra szolgált, hogy kitöltsék a játékidőt, mert egyébként nem volt ötletük (ami volt is, elég nagy baromság volt).

A film elején megemlítik, hogy "ha valaki a szívében végtelen haraggal hal meg, ott átok születik. Az átok ott marad örökre. És aki találkozik vele, azt felemészti a dühe." Na most, ennek semmi köze a házakhoz úgy, mint valami gonosznak a fészke, és egyébként a szellem simán gyilkol itt is, ott is, tehát nem értem, hogyan jutottak el oda, hogy ha a ház leég, vége mindennek (a japán házról nem tudni, hogy felégették-e vagy sem), ami persze nem így működik.

Meg amikor ingatlanosékat is kinyírta, azt az ő házukban tette, na most, ha követjük a film logikáját, akkor onnantól ingatlanoséknál kellett volna a szellemnek tovább gyilkolni, vagy legalábbis "megfertőzni" az új áldozatot, de valamiért maradt a régiben, gondolom, ingatlanosék háza nem volt elég nagy, vagy nem tetszett neki a nappali bútor (:D).

Főhősünk is elég idiótán tud viselkedni, hogy őszinte legyek, abszolút nem tudtam sajnálni a végén, mivel, most figyelj: elmegy a házhoz, hogy leszámoljon a szellemmel (felgyújtsa), de előtte azt mondja, nem akarom, hogy a fiamnak baja essen. Ezzel nincs is gond, tök normális. Erre magával viszi a fiát a házhoz (:D), amit szellemesült el akar pusztítani, amit nyilván nem fog ölbe tett kézzel nézni a szellem. Normális esetben lepasszolta volna a társának, aki állítja, hogy nem hisz ezekben, vagyis "csak szeretne", de sose lépett be a házba = őt nem is kergeti a szellem.

Mondjuk a szellem kiléte is fura volt nekem, hogy eredetileg még itt is japán szellemről van szó, de mivel Amerikában vannak, inkább hoztak egy Samara utánzatot A kör c. filmből. Annyira sok tipikus hibával pakolták tele a filmet, amik 20 évvel ezelőtt voltak jellemzők, mert akkor még ez simán elment, de ma már elég ciki. Pedig simán ki lehetett volna hozni ebből az alapanyagból valami értelmes vagy érdekes filmet, de maradtak B szinten.

horror | misztikus

Egy egyedülálló rendőrnő  (Andrea Riseborough) kénytelen szembenézni egy misztikus démonnal, aki képes bárkit mészárlásra késztetni. A kegyetlen halál elő senki sem... több»

0