2021.03.13 21:13 Anti007 Olvasottság: 154x
5

Ez a nap most nem az igazi...

A film alapötlete egész jópofa üzenet lenne azon szülők számára, akik elfelejtették, anno milyen színes is volt az életük, amikor gondolkodás nélkül mindenre igent mondtak. Persze amikor már gyerekek is vannak, minden más lesz, a nemtörődöm lazaság tovaszáll, amit addig kalandosnak láttunk, már veszélyesnek gondolunk... Na de a gyerekeknek ez idővel baromi unalmas lehet, így be kell dobni valamit, ami akár egy olyan nap, amikor minden úgy alakul, ahogy ők szeretnék. Egy Igen nap.

Allison Torres (Jennifer Garner) egy nap szembesül azzal, hogy gyerekei már a falra másznak tőle, és férjével ellentétben mindig ő az a bizonyos "rossz zsaru", aki ellentmond mindenre. Így a szigorú anyuci meglepő dologgal áll elő a gyerkőcöknek. Rendezzenek egy napot, amikor egy teljes napig mindenre igent kell mondani, és a gyerekek diktálják a szabályokat. A jóképű, temperamentumos, laza apukát (Édgar Ramírez) is meglepik a gyerekek kívánságai, de persze állja a sarat. A kalandos nap végére újra közel kerülnek egymáshoz, a gyerekek rájönnek, milyen jó fejek a szüleik, és újra mindenki boldog.

Ez a nap most nem az igazi...

Nos. Ez lehetett volna egy olyan bohókás, 80-90-es éveket idéző, klassz családi film is. De sajnos nem az. Egy-két megmosolyogtató poén van benne, de mégis sokkal többet ki lehetett volna hozni az alapsztoriból. Jennifer Garnernek jól áll ez a szerep (a Hirtelen 30 után abszolút), de például Édgar Ramírezről már kevésbé gondolom, hogy ő egy ilyen bohókás karakter lenne. Szerintem ő ennél sokkal komolyabb, jobb színész. Az American Crime Storyban Gianni Versaceként ezt meg is mutatta.

Az előzetes alapján sokkal jobbnak gondoltam, nem vártam semmi extrát, de néha már kínosan erőltetettnek éreztem az egészet. Miguel Arteta rendező egy családi vígjátékot hozott nekünk, amit igazán talán csak a gyerekek élvezhetnek. Szóval mindent összevetve (ha tetszik az előzetes, akkor is) csak úgy kezdj neki, ha nagyon nincs más. Erre én most inkább "nem"-et mondanék...

62 Igen nap  (2021)

családi | vígjáték

Allison és Carlos rádöbbennek, hogy állandóan mindenre nemet mondanak. A házaspár épp ezért úgy dönt, hogy tartanak egy igen napot, amely csakis arról szól majd, hogy a gyerekek... több»

5