2021.04.17 22:31 Eastern79 Olvasottság: 374x
1

Az év akciófilmje

Ilya Naishuller a 2015-ös Hardcore Henryvel robbant be a köztudatba, és könnyen lehet, hogy a Senki, ha nem is a legnagyobb dobása 2021-nek, de mindenképpen a legjobb akciófilmje.

Hutch Mansell (Bob Odenkirk) élete egyhangú, pedig gyönyörű felesége és két szép gyermeke várja nap mint nap középosztálybeli, gyönyörű otthonában. Egyszer aztán betörők lepik el a házat az éjszaka közepén, majd némi csetepaté árán Hutch elűzi a tolvajokat. Másnap aztán hősünk kislánya a cicás karkötőjét keresi, és mivel az a gyerek szerint a tolvajok által felmarkolt pénz közé volt rakva, a feldühödött apa elindul visszaszerezni az ominózus ékszert, aminek az lesz a vége, hogy egy részeg bandába botlik a buszon, és ripityára veri a kötekedőket.

Az év akciófilmje

Hutch ugyanis egykor az FBI-nak dolgozott, amolyan revizorként, bár az ő látogatásainak nem igazán örült Senki, annál is inkább, mert nem élték túl. A buszos kalandot sem úszta meg mindenki maradandó károsodás nélkül, az egyikük történetesen az orosz maffia egyik tagjának az öccse. Az enyhén szociopata milliárdos, aki nem mellesleg Frank Sinatrát megszégyenítően énekel, kissé berág főhősünkre, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, bosszúhadjáratot indít.

Innentől mutatkozik meg igazán a rendező tehetsége, mert olyan brutális, nyers, véres, látványos és kreatív akciójeleneteket komponált, hogy az embernek tátva marad a szája, ráadásul a "töltelékjeleneteknél" sincs rossz szájíze az embernek, mert a karakterek egytől-egyig kidolgozottak és hitelesek, továbbá a 82 éves Christopher Lloyd talán még sohasem volt ennyire menő és cool. Őrületes akcióorgia, brutál jó zenék, másfél óra hamisítatlan eresszdelahajam feeling.

73 Senki  (2021)

akció | dráma | krimi | thriller

Néha az a fickó a legveszélyesebb, akit észre sem veszel... Hutch Mansell (Bob Odenkirk) egy jellegtelen középkorú férfi, egy kertvárosi édesapa, egyszersmind egy elhanyagolt... több»

1