2021.05.14 10:54 ofszet Olvasottság: 1697x
3

Ezt a filmet sem Amy Adams, sem a Netflix nem teszi ki az ablakba (kritika)

Utálok én lenni az, aki a rossz hírt hozza, de sajnos Amy Adams eredetileg mozikba szánt hitchcocki thrillerje nem, hogy méltatlan ehhez a jelzőhöz, de dögunalmas is. Joe Wright jól mozgatja az impozáns szereplőgárdát, de a nagy pillanat végül elmarad, a film pedig ürességet hagyva maga után kúszik ki a rövid távú memóriából.

Jó ideje vártam már Joe Wright új filmjét A.J. Finn zseniális regénye nyomán. Amikor kiderült, hogy Amy Adams kapta meg a főszerepet, azt gondoltam, nála tökéletesebb színésznőt nem is találhattak volna az agorafóbiás gyerekpszichológus szerepére. Utólag visszagondolva a várakozásomra, talán ez az egyetlen dolog, amiben nem tévedtem.

Ezt a filmet sem Amy Adams, sem a Netflix nem teszi ki az ablakba (kritika)

A baljós jelek mindenesetre már akkor megmutatkoztak, amikor kiderült, hogy az igen gyenge nézői visszajelzések után Tony Gilroy rendező kapott lehetőséget arra, hogy helyrepofozza a filmet (spoiler: nem sikerült), a gyártó viszont nem várt sokáig, és passzolta az egészet a Netflixen. Oda ez is jó lesz, nem? Hát, attól függ, honnan nézzük.

A történetről nem is mondanék túlságosan sokat, adott egy agorafóbiás, alkoholista pszichológus, aki egy napon szemtanúja lesz annak, hogy új szomszédját, Jane-t meggyilkolják, de senki nem hisz a nőnek.

Ez eddig egészen izgalmasan hangzik, de a képernyőn sajnos nem az. Amy Adams hiába jó, egész végig csak lóg a történetben, és az olyan mellékszereplők, mint Julianne Moore, Gary Oldman vagy Jennifer Jason Leigh sem mentik meg a napot, pedig komolyabb baj egyikükkel sincs.

A baj az, hogy csak várunk, várunk arra a bizonyos pillanatra, hogy történjen végül valami, csavarják meg a sztorit, legyen egy kis katarzis, de Joe Wright fináléja annyira kiszámítható, hogy a második 'csavar' már a totális érdektelenségbe fullad.

Tökéletesen értem, hogy a gyártó miért nem próbálkozott meg a mozis premierrel... egyszerűen túl csúnya bukás lett volna, a Netflix kínálatában viszont jól mutat egy ilyen sztárparádéval tarkított thriller, mely biztos néhány napig ott lesz a legnézettebb filmek listáján, de igazán senki nem fogja szeretni, jövő héten pedig már jön az újabb premier, és aki nem szerette, az addigra el is fogja felejteni. Talán azok járnak a legjobban, akiket az első fél óra után elnyom az álom.

dráma | krimi | misztikus | thriller

Anna Fox egy agorafóbiás nő, aki egyedül él hatalmas New York-i otthonában. A ház, melyet egyszer boldog családi légkör lengett be, most szinte tökéletesen üresen áll. A nő... több»

3