Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
62%

Nő az ablakban (2021)

The Woman in the Window
Filmadatlap
 
27
Szereplők
16
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Galéria (12)

Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
Gary Oldman
Brian Tyree Henry
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
Fred Hechinger
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams
Julianne Moore
Amy Adams
Amy Adams
Amy Adams

Videók (2)

 
Crystaldeer   2022. 01. 29.

legújabb vélemény

2

Nehéz véleményt írni róla, mert elég megosztóra sikeredett a film. Hogy miért adok 4 csillagot? 1. Amy Adams teljesen jól alakított. 2. A filmben lévő csavar, az nagyon odaütött. Nagyon jól köntörfalazták az egész történetet, így a nézőnek valóban ... több»

 
Sabnock Sanatory   2021. 06. 08.

a nap véleménye

2
Utam a konyhába... Hisz minden út oda vezet

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hölgyek és urak! Tegye fel a kacsóját, aki szeret hagymát és krumplit pucolni! Ajjaj, nincs túl sok jelentkező. Na, hát többek között én sem, így hát bevonultam a szobám homályába, és lehuppantam kedvenc karosszékembe, hogy megnézzem Joe Wright filmj... teljes kritika»

 
Anti007   2021. 05. 17.

a nap véleménye

7
Erre a nőre az ablakban érdemes figyelni

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A napokban került bemutatásra A. J. Finn nagy sikerű regényének filmes adaptációja, A Nő az ablakban (The Woman in the Window). Ezt a filmet, mint tudjuk, tavaly mutatták volna be, és valójában nem streamingcsatornára készült. Ám a kor... teljes kritika»

1
 
ANdraS   2021. 05. 19.

6
Kellemes meglepetés

A kritikák alapján azt gondoltam volna, hogy ez egy átlagon aluli thriller lesz, de megint bebizonyosodott, hogy ha ilyen kiváló szereplőgárda áll össze, ritkán végződik bakival. A film noir "Alfred Hitchcock féle" retro feelingje, kitűnő kombinációban a modern technológiákkal, filmrajongóknak kihagyhatatlan, hisz az egész film egy házban játszódik, a néző szinte érzi a kulisszákat, az alkotásnak erős színházi aláfestése van. Ezt Joe Wright mind szándékosan csinálta, és egy stílusos, "neo-noir" filmet alkotott. Persze ne várjatok most felejthetetlen mozit, egy héten belül nem is fogtok rá emlékezni! De nézés közben a feszültség és a bizonytalanság gyakran felemészt benneteket. Ezeknek a filmeknek nincs nagyobb céljuk, de kisebb sem.

 
Emmersson   2021. 05. 17.

3
Végig fenntartja az érdeklődést

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sokan kiszámíthatónak mondják a filmet, de ez nem igaz. Semmi nem utal a tettes személyére. Az nyilvánvaló, hogy ha egy agorafóbiás nő gyógyszerre iszik, akkor lesznek képzelgései. A néző viszont nem tudja, mikor lát valóságot, és mikor hallucinációt. Pl. az "ál Jane" személyét sokáig hihetjük képzelgésnek. A családot pedig valóságosnak... Lehúzzák a filmet jó néhányan, mert a sztori tényleg nem teljesen eredeti – átemel a Szédülésből és a Hátsó ablakból, vagy a Disturbiából és a Lány a vonatonból elemeket –, de szerintem pont jól paszintotta a rendező a darabokat. Amy Adams kiváló, mint mindig. Juliane Moore nem kedvencem, de itt remekül hozta azt az egy jelenetet (jó, még le is szúrták...), ami jutott neki. Szerintem a srác is jól oldotta meg a feladatát. Wyatt Russell neve nem volt ismerős, nem véletlenül, eddig egy felejthető filmben, az Overlordban láttam. Itt tette a dolgát, a mellékszerepében jó volt. Gary Oldman pedig egy legenda, egy nyúlfarknyi szerepben is uralja a vásznat.

 
Eastern79   2021. 09. 30.

2
Két film egyben

Ez a film sokkal több, mint egy tucat thriller, és valószínűleg csak azért kapott annyi rossz kritikát, mert manapság olyan magas az emberek ingerküszöbe, hogy ha nem folyik literszámra a vér, vagy nincs az egekbe szökő brutalitás, akkor az már nem i... teljes kritika»

 
BoBamburg   2021. 12. 08.

1

Majdnem jó film volt, de mégsem sikerült neki. Mármint az alapötlet nem nagy szám, de rendben, oké, nem rossz, Amy Adams is megtett mindent, amit csak lehetett, az összkép valahogy mégsem volt teljes. Egyszer nézhető, de nem hagy mély nyomot.

 

A.J. Finn azonos című bestseller regényét több mint 1 millió példányszámban adták el az Egyesült Államokban. A könyv számos országban került fel a bestseller listák élére, és máig összesen 38 nyelven jelent meg.

(hp)
 

A számos történetbeli egyezés ellenére a Nő az ablakban nem az 1954-es klasszikus thriller, a Hitchcock-féle Hátsó ablak remake-je.

(hp)
 

A Nő az ablakban forgatása 2018. augusztus 6-án kezdődött meg New York Cityben. A munkálatok október 30-án értek véget hivatalosan.

(hp)
 

A A.J. Finn a film alapjául szolgáló regényének jogait még 2016-ban szerezte meg a 20th Century Fox, de csak 2018 márciusában jelentették be, hogy megtalálták az ideális rendezőt Joe Wright személyében.

(hp)
 

A Nő az ablakban-t eredetileg 2019. október 4-én mutatták volna be még a 20th Century Fox égisze alatt, azonban a Fox felvásárlását követően július 9-én a Disney a negatív visszhangot generáló tesztvetítések miatt 2020-ra halasztotta a bemutatót.

(hp)
 
A Vágy és vezeklés rendezője, Joe Wright összegyűjtötte Hollywood legkevésbé megbecsült színész tehetségeit, hogy A. J. Finn Nő az ablakban könyvéből filmet forgassanak. Végül csak Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore és Jennifer Jason Leigh mutatják meg, hogy egy értékelhetetlen és értelmetlen forgatókönyv mellett is tudnak alakítani. több»
 
Mindent összevetve a Nő az ablakban tanulságos alkotás: a bevált recept alkalmazása és az ötletben vagy az alkotókban rejlő potenciál önmagában csak a ház falait tudja biztosítani, de az valódi, egyedi tartalom nélkül üres marad. több»
 
A körmeinket nem rágjuk le, viszont az alapkoncepcióból fakadó feszültség néhol egészen jól működik, így összességében egy megtekintést mindenképp megér a film. több»