2021.07.09 10:28 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: <100x
3

Inkább megnézem 50-szer az 1. részt, mint ezt 2-szer...

Ha akarnék, sem tudnék pozitívat írni erről az "alkotásról" nevezettnek folytatásról, talán annyit, hogy nagyon örültünk, amikor vége lett, és kijöhettünk a moziból. Az első, 2004-ben bemutatott Fűrész film, melyet mint James Wan és Leigh Whannell ötlete által megalkotott "kincset" akkor vászonra vittek, még csak azt sem tudom rá mondani, hogy a közelébe ér, pusztán megrontották ezzel az elrontott folytatással. Egyszer-kétszer belevitték a múltat, elhintett neveket, de köze sincs a Fűrész filmekhez. A színészek játéka elképesztően gyenge volt, a karaktereknek, amiket el kellett játszaniuk, semmi karizmájuk nem volt.

Semmilyen szinten nem tudta átadni a film a mondanivalóját, a története is kesze-kusza volt. Hatalmas csalódás volt Chris Rockot egy ilyen filmben látni, nem is beszélve Samuel L. Jacksonról, mivel mindkettő színésznek vannak nagyszerű filmjei, de itt nagyot hibáztak, hogy belementek Darren Lynn Bousman alkotásába. Bousman is hatalmas csalódás volt, amit a szemünk elé tett, hiszen az ő keze van benne a Fűrész 2, 3. és 4.

Inkább megnézem 50-szer az 1. részt, mint ezt 2-szer...

részében is. Sok filmre szokták azt mondani, hogy jobb békén hagyni, úgy hagyni, és nem elrontani feldolgozással vagy épp folytatással. Itt is ez a helyzet. Kiszámítható mindvégig a sztori, a színészek játéka valamikor egyszerű, vagy éppen túltolt, de a legrosszabb, hogy semmi izgalom nem történt, mindvégig kiszámítható volt. Sokszor már úgy éreztem, hogy a készítők sem tudták, mit akarnak, mivel teljes katyvaszt éreztem a cselekmény előrehaladtával. Senkinek nem ajánlom.

horror | krimi | misztikus | thriller

A Fűrész franchise rebootjának főszereplője három férfi, egy egykori rendőr (Samuel L. Jackson), egy nyomozó, Ezekiel Banks (Chris Rock) és egy zöldfülű zsaru (Max Minghella),... több»

3