2021.09.27 18:40 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 165x
4

Bemutatkozott a norvég Jason Voorhees és a mindenhez értő Jannicke

Kíváncsian vártam, mégis mit hozhat ki egy norvég stúdió egy slasher horror kategóriából. Valamint a hollywoodi tömeggyártást követően jó volt kitérni egy norvég horrorfilmre, főleg azért is, mert elég jó véleményeket olvastam róla.

Kétes érzelmekkel álltam fel a film után, hiszen sok jó pozitívumot véltem felfedezni a film során, de a történet és a karakterek jellemei hamar kiismerhetők voltak számomra. Kezdeném azzal, ugyebár mindig adott egy pár fős csapat, melynek a többsége kihullik a film végéig a slasher kategóriában. Itt gyorsan beazonosíthatók voltak a karaktereknek a jellemei és a játékidejük hossza. Vagyis ki mekkora szerepet kapott. Ezt leszámítva hozták a tőlük elvárt szintet, és egészen jól helytálltak és öltötték magukra a saját karaktereiket.

Bemutatkozott a norvég Jason Voorhees és a mindenhez értő Jannicke

Nekem Rolf Kristian Larsen játéka tetszett a legjobban, aki Morten Tobias jellemét formálta meg. Ingrid Bolsø Berdal, vagyis Jannicke pedig nem is tudom... Hát eléggé hajazott arra a karakterre, aki sok OKJ-s tanfolyamon vett részt, hiszen pszichológus, elsősegélynyújtó és karbantartó is volt egyben, illetve rögvest jól bánt a puskával, amint alkalma nyílt rá. Ez eléggé megfosztott a valós helyzet felismerést keltő szituációtól, mert maga a cselekmény, az elképzelés nagyon jó volt.

Kiemelném még a látványvilágot, ami a főhelyszín volt egyben, lenyűgöző látvány volt a havas hegyvidéken játszódó jelenetsorokat végignézni, de ez a forgatókönyv gyengére sikeredett, és kiszámítható volt végig. A norvég Jason Voorhees eleinte egészen robusztus, kiemelkedő gyilkosnak futhatott volna be, de a történet vége fele haladtával egy csalódáskeltő, magányos mormota volt pusztán.

Gyors zárásnak bizonyult a vége, mintha egy ötlettelen zárást akarnának a készítők, de szerencsénkre voltak pozitív jelenetek. Gondolok itt a "mindenhez is" értek főszereplőre, aki ájultan feküdt a szánkón, várva a végzetet. Összességében egy jó norvég horrorfilmet kaptunk, és lássuk be, kaptunk már jóval rosszabb amerikai slashert.

horror | thriller

Jannicke és Eirik a barátaikkal, Mikallal és annak barátnõjével, Ingunn-nal, valamint Morten Tobiasszal snowboardozni mennek Jotunheimen hegyei közé. Morten Tobias balestet szenved,... több»

4