2021.10.08 15:32 Képkockák Olvasottság: 351x
1

Bonnie és Clyde, avagy a Netflix legjobbja

Már gyerekként is hallottam, „mint Bonnie és Clyde” azonban sokáig nem ismertem a történetüket. Miután már két éve körözés alatt áll Bonnie és Clyde, megszöktetik társaikat egy texasi börtönfarmról 1934-ben. „Ma” Ferguson, a texasi kormányzó korábbi Texas Rangereket fogad fel, hogy a bűnözőket elkapják vagy megöljék. Frank Hamer három hónapjának hosszú nyomozását és munkáját követhetjük figyelemmel, ahogy elkapja a hírhedt és veszélyes, szerelmes gengszterpárt.

A két hírhedt bűnözőt országszerte ünnepelték, és úgy gondoltak rájuk, mint a modern-kor Robin Hoodjai (a következő, akit ezen a néven említettek, Pablo Escobar…). Ferguson kormányzón nagy nyomás volt, hogy ne a Texas Rangerek végezzék el a munkát, hiszen az alakulatot évekkel előtte feloszlatták.

Bonnie és Clyde, avagy a Netflix legjobbja

Bonnie és Clyde szerelmét és ámokfutását filmként már ismerhetjük 1967-ből, azonban most megismerjük az igazságszolgáltatás oldaláról is ezt az időszakot. A történet és Woody Harrelson hozták meg a kedvem a filmhez, azonban 5 perc alatt odaszögezte a tekintetem, és a végéig izgatottan figyeltem, hogy Kevin Costner hogyan próbálja csapdába csalni az útonállókat.

Nekem több dolog is tetszett a film kapcsán, például a rangerek kapcsolata, vagy még inkább, hogy a film során szinte egyáltalán nem látjuk a két bűnözőt, mégis érezzük a jelenlétüket és a nyomozás feszültségét. A több mint 2 órás film alatt nemcsak azt tudjuk meg, hogyan keresték az ismert gengszterpárost, de azt is, hogy a ranger alakulatnak miért kellett megszűnnie, mennyire vadnyugati módszerekkel végezték a munkájukat.

Amennyiben szereted a krimiket, vadnyugati filmeket, vagy érdekel téged Bonnie és Clyde története, mindenképp csak ajánlani tudom ezt a filmet, a briliáns színészi játék és szép képi világ láttán elégedetten fogsz felállni a film után.

dráma | életrajzi | krimi | misztikus | thriller

Két visszavonult Texas Ragner a kor legelvetemültebb bűnözőpárosa, Bonnie és Clyde ellen indít hajtóvadászatot, rajtuk kívül azonban mindenki kételkedik a sikerükben. Egy... több»

1