2021.10.24 18:28 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 152x
2

Ha ezt Bem apó látná, forogna a sírjában

Erős utánérzés... A lengyel kliséhalmaz tele van filmes "lopásokkal", na jó, utánérzésekkel. Kicsit Péntek 13, kicsit Wrong Tour. Mintha néha a Kristály-tónál lennék, és a film kezdése is már mintha ismerős lenne. De azért nézhető, és nem is a legrosszabb mozifilmek közé tartozik. Bartosz M. Kowalski fejébe persze nem láthatok bele, de nem hiszem, hogy nagyon mellélőnék, ha azt mondanám, rendezőnk tutira látta ezeket a horrormozikat (ami kifejezetten pozitívum). Lássuk csak, mit is ad nekünk ez a misztikus horrorfilm!

Tombol a nyár, és indul a turistaszezon. Nyitnak a strandok, és kitárják kapuikat a táborok. Esetünkben is erről van szó, technofüggő-tábort indítanak azzal a céllal, hogy a kissé "megbolondult" fiatalokat úgymond kivezessék a technika, és beljebb tuszkolják a természet világába. Szóval megérkeznek a fiatalok az erdő belsejében lévő táborba, és szemmel láthatóan nem nagyon tetszik nekik úgy nagyjából semmi. A szereplők is, mintha egy amerikai filmet néznék, teljesen sablonosak, klisések...

Ha ezt Bem apó látná, forogna a sírjában

Van ott "eyecandy" szöszi, dagi kocka, kigyúrt menő csávó, félénk szemüveges és lázadó rocker típus. De a krach hamar beüt, és már az első éjszaka eltűnik valamelyikük. Persze, hogy nagyobb esélyük legyen meghalni, csoportokra oszlanak, és az egyik kis csoport jó nagy talpalás és keresgélés után véres hullát talál egy erdei ház pincéjében.

A film azért ezek után valamennyire felgyorsul, na nem mondom, hogy iszonyatosan száguld, de azért a gore megvan, folyik a művér rendesen, hullanak a táborozók, és a tábort vezetők is rendesen. A CGI nem a legkifinomultabb, de szerintem semmivel sem rosszabb a mozi amerikai társainál. Van benne csavar a végén, ami előrevetíti a második részt, lengyel barátaink rendesen rákaptak a (mű)vér ízére. Szóval sci-fi elemekkel kevert horror, keléses mutánsok, luxus verdával száguldozó pap, aki az erdő közepére épített templomban susmusol (mi van?), meg finom európai nyalánkságok. Nyelvek kitépése, szemek kinyomása, belek kitépkedése stb, stb... Ja, persze, vannak megmosolyogtató bakik, de melyik filmben nincsenek?

Teljesen korrekt, nézhető film, várom a folytatást. A kedvenc fotelem forró teával, ami most vörös áfonya és kasvirág ízesítésű. Ropogtatni egy kis háztartási kekszet próbálok, de azért fél szemem a képernyőn. Másik szemem a teán, hogy ki ne boruljon a finom ital. Minden cseppjéért kár. Ja, a filmet nézzétek meg nyugodtan!

51 Éber erdő  (2020)

horror | thriller

Egy csapat techfüggő tinédzser egy offline táborba megy, ekkor azonban még nem is sejtik, hogy a békés kirándulás milyen pokoli fordulatot vesz majd. A fiatalok mobiltelefonjaik... több»

2